Deși este un subiect aflat de mai multă vreme pe masa edililor, amenajarea unor centre de permanență în cartiere mai are de așteptat. Deocamdată, subiectul este la același stadiu ca anul trecut, când a fost propusă multiplicarea centrelor, în cât mai multe cartiere.
Dacă anul trecut era luată în discuţie amenajarea unor astfel de cabinete în fostele puncte termice dezafectate şi rămase neutilizate, viceprimarul Flavia Boghiu spune acum că Municipalitatea poate face demersurile în această direcţie pentru că nu ştie dacă respectivele clădiri pot fi sau nu folosite cu această destinaţie.
„În momentul de față nu avem documentații tehnice din care să rezulte dacă sunt sau nu potrivite aceste imobile pentru transformarea în spații medicale”, a declarat Flavia Boghiu.
Viceprimarul a adăugat că această analiză se va face „în perioada următoare”, când vor fi luate în calcul şi alte spaţii.
În prezent, în municipiul Braşov există trei centre de permanenţă:
- Med-Farm Astra Grup, pe strada Aurora nr. 7
- la Clinica Medo, pe str. Cicoarei nr. 8A
- la Cabinetul Dr – Foltiş Iulia, în Bartolomeu – Avantgarden, pe str. Albatrosului nr. 8. T
Tema extinderii numărului de centre de permanenţă a apărut anul trecut, când Primăria Braşov a propus amenajarea unor cabinete de medicină de familie în fostele puncte termice din cartiere care să fie refuncţionalizate.
Singurul punct termic dezafectat şi refuncţionalizat care a primit până acum o utilitate medicală este cel din Tractorul, pe str. Gloriei nr. 13, unde temporar funcţionează un centru de vaccinare anti-COVID.