După scandalul provocat de suspiciunea de frudare a examenului de ocupare a posturilor din Poliția Locală și mai multe “înţepături” pe care primarul Allen Coliban şi directorul Nicolae Aldea şi le-au transmis online, edilul vine cu un dead-line. Coliban îi solicită lui Aldea ca până la ora 10.00 azi să transmită deciziile luate în legătură cu xamenul de competenţe, iar până la 11 martie, să vină şi cu un raport de activitate.
“Astazi (ieri, n.n), am trimis domnului Nicolae Aldea două adrese oficiale, menite să lămurească activitatea sa de director al Poliției Locale. Prima adresă îi cere ca până mâine (marţi, 9 martie, n.n ) la ora 10:00, să îmi comunice, în scris, deciziile pe care le-a luat în legătură cu examenul de competențe, în jurul căruia planează suspiciuni de fraudă datorită nerespectării regulamentului publicat de organizare a examenului. A doua solicitare, care are termen de răspuns 11 martie, se referă la aspecte legate de activitatea Poliției Locale, reieșite din numeroase sesizări depuse de cetățeni și de personalul angajat în această instituție, în ultimele patru luni. După ce voi primi răspunsurile solicitate, voi lua o decizie în ceea ce privește Poliția Locală. Mesajul meu este foarte clar: Poliția Locală Brașov se confruntă cu un nivel minim de încredere din partea brașovenilor și are nevoie de un management eficient, care să implementeze acțiuni concrete și cu rezultate, care să transforme această instituție într-un serviciu public profesionist. Altfel, rămâne o instituție locală care consumă peste 4 milioane de euro anual, fără a furniza servicii de calitate brașovenilor”, a transmis Allen Coliban, primarul municipiului Brasov.
Reamintim că, în urmă cu o săptămână, suspiciuni legate de modul în care s-a desfășurat ”evalurea” polițiștilor locali în vederea restructurării instituției. Prin această primă restructurare, 15 polițiști urmează să rămână fără loc de muncă, în ordinea mediilor obținute la examen. Suspiciunile se referă, printre altele, la faptul că polițiștii au avut acces în sala de examen cu telefoanele mobile sau faptul că ”rezolvările” au fost afișate pe ușa sălilor înainte ca testarea să se fi terminat oferind astfel posibilitatea de a fi fotografiate și transmise între polițiști.