Site icon

Un centru de vaccinare în Ghimbav, la stadiu de promisiuni din partea Prefecturii și a Direcției de Sănătate publică Brașov. Deocamdată, ghimbășenii fac turism de vaccinare

Având în vedere că incidența cazurilor de coronavirus a crescut foarte mult, iar de la nivel central a fost lansată ideea că răspândirea virusului va fi limitată, nu doar cu o testare la scară largă, ci și prin vaccinare, marți, prefectul județului a solicitat convocarea unei ședințe a Comitetului Local pentru Situații de Urgență Ghimbav. 

La ședință a participat și prefectul Cătălin Văsii, iar pe ordinea de zi a fost și înființarea unui centru de vaccinare în oraș.

„În privința deschiderii unui centru de vaccinare în Ghimbav, prefectul Cătălin Văsii a dat asigurări că Instituția Prefectului, Direcția de Sănătate Publică și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență vor oferi tot sprijinul în acest sens, atât pe partea de inspecție și avizare, cât și în ceea ce privește demersurile la Comitetul Național de Coordonare a Activităților de Vaccinare împotriva COVID-19, dacă autoritățile locale din oraș sunt pregătite pentru deschiderea acestui centru”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Brașov. 

În acest moment, ghimbășenii, inclusiv cei trecuți de 65 de ani sau cei cu boli cronice, sunt puși în situația de a căuta un loc de vaccinare prin județ sau chiar în alte județe. Cei mai norocoși dintre ei trebuie să meargă până în Brașov, Codlea sau Feldioara. Însă, având în vedere că vârstnicii nu prea au posibilitatea de  a merge cu mașinile personale, ei sunt puși în situația de a folosi transportul în comun și, nu de puține ori, autobuzele sunt pline și permit respectarea „distanțării fizice”, fiind expuși astfel riscului de infectare cu COVID-19. 

În urmă cu o lună Primăria Ghimbav cerea o echipă mobilă de vaccinare 

Reamintim că încă în urmă cu o lună, într-o conferință de presă, primarul Ghimbavului, Ionel Fliundra, a anunțat, într-o conferință de presă că a depus la Direcția de Sănătate Publică o adresă prin care solicita ca la Ghimbav să fie trimisă o echipă mobilă, care să îi vaccineze pe oamenii  incluși în categoriile vulnerabile (vârstnici, persoane cu afecțiuni cronice). La momentul respectiv, edilul a menționat că autoritățile locale au capacitatea de a asigura condițiile optime pentru vaccinare. Solicitarea respectivă a rămas fără răspuns.  

Ce s-a mai discutat la ședința Comitetului Local pentru Situații de Urgență 

Într-un comunicatul de presă al Prefecturii se mai arată că în timpul ședinței Comitetului Local pentru Situații de Urgență Ghimbav, prefectul  „a evidențiat necesitatea unor acțiuni de responsabilizare a cetățenilor orașului Ghimbav, având ca scop creșterea gradului de conformare la măsurile de protecție sanitară, în paralel cu intensificarea acțiunilor de verificare a respectării acestor măsuri, a celor privind restricționarea circulației pe timp de noapte, interzicerea formării și circulației grupurilor pietonale, precum și a celorlalte măsuri prevăzute de Hotărârea Guvernului nr. 293/2021, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 14 martie 2021. Prefectul județului a mai recomandat ca, în măsura posibilităților, cel puțin instituțiile publice din orașul Ghimbav să organizeze lucrul în schimburi și în regim de telemuncă”. 

Intră Ghimbavul în carantină? 

Pe de altă parte, după ședință, pe rețelele de socializare, primarul orașului, Ionel Fliundra, a declarat că „suntem aproape de pragul carantinării măsură care nu o agreează nici prefectul județului Brașov, dar nu ne-o dorim nici noi, dar care devine obligatorie în cazul în care în următoarele două, trei zile crește incidența”.

Primarul le-a recomandat ghimbășenilor să respecte regulile de prevenire a coronavirusului: să nu meargă pe stradă în grupuri mai mari de patru persoane, să evite aglomerația din magazine. De asemenea, el le-a solicitat oamenilor să fie atenți unde aruncă măștile folosite, pentru că sunt situații în care acestea ajung pe stradă. 

Exit mobile version