PSD acuză Primăria că a măsluit votul din Consiliul Local de ieri. Punctul „incriminat” este cel legat de FC Brașov

Consilierii locali PSD Brașov semnalează faptul că în ședința de ieri, la unul din punctele de pe ordinea de zi, votul unuia din consilieri nu a fost înregistrat.

Mai exact, într-un comunicat de presă, consilierul local Alexandra Crivineanu susține că și-a exprimat votul la ședința de ieri, bifând căsuța corespunzătoare opțiunii sale, însă, la final, acesta nu a fost cuantificat, în dreptul numelui acesteia neapărând niciuna din posibilitățile de vot: pentru, împotrivă, mă abțin sau nu particip la vot.

„Este inadmisibil ceea ce se întâmplă în Primăria Brașov. Atât timp cât mi-am exprimat verbal voturile pe amendamente, este evident că am votat și prin intermediul formularului. Dacă nu verificam după ședință raportul voturilor, nici nu aveam habar de asemenea practici. Din totalul de 23 de consilieri locali prezenți, la punctul 2 apar 3 voturi în minus, ceea ce înseamnă că s-a întâmplat ceva.
Asistăm la un furt efectiv din partea aparatului Primăriei. Acest lucru nu trebuie să se mai întâmple, iar metoda de vot trebuie să se schimbe!” spune Alexandra Crivineanu

„Pe de altă parte, democrația înseamnă vot liber, la vedere, asumat, iar ceea ce se întâmplă acum în Primăria Brașov ne duce cu gândul la totalitarism, la cenzură și la represiune. Vom sesiza organele abilitate să facă cercetări și să hotărasca cine se face vinovat.
În cazul în care a fost eroare tehnică, vom solicita domnului Primar reluarea votului. Asemenea practici trebuie să înceteze imediat, brașovenii au dreptul să știe cum votăm și ceea ce votăm pentru acest oraș.”, a adaugat Crivineanu. 

Reamintim că ieri, pe ordinea de zi a ședinței de CL convocată de îndata s-a aflat proiectul privind aderarea Municipiului Brașov, la ASC Steagu Roșu (Liga 4) ca prim pas pentru reapariția FC Brașov. La momentul ședinței, primarul Allen Coliban a venit cu o inuțiativa proprie, de formare de la zero a unei asociații, care să poarte numele ASC FC Brașov „Steagu renaște”. În urma votului, propunerea primarului nu a întrunit majoritatea. Nici proiectul propus de PNL nu a trecut, adunand 10 voturi pentru, 10 impotrivă. Prezența la ședința de ieri a fost de 23 din 27 de consilieri. 3 voturi nu se regăsesc nicăieri în sistem- nici la abțineri, nici la opțiunea „nu particip la vot”. 

Detalii aici: 

Duel de forță în Consiliul Local. „Steagu” nu a „renăscut”, aşa cum a vrut primarul Coliban. Nici „Steagu Roşu” nu s-a „calificat”, cum au propus liberalii

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.