În câteva zile, pierderile RIAL SRL au fost „tăiate din pix” cu peste 2 milioane de lei. Când a avut managerul dreptate?

Consilierii locali brașoveni vor dezbate în ședința de plen din 17 septembrie un proiect de hotărâre privind rectificarea buget local, act normativ în care este inclusă și majorarea capitalului social al RIAL SRL (societate a municipalității) cu suma de 9.525.600 lei.

În documentația proiectului de HCL, Municipalitatea argumentează că alocarea este necesară pentru „a acoperi pierderile aferente anilor 2020 și 2021 până la data de 30.04.2021 în sumă cumulată de 4.911.710 lei precum și capital de lucru în sumă de 4.613.890 lei, necesar continuării desfășurării activității de administrare imobile și construcții”. 

De altfel, faptul că societatea va primi bani de la bugetul local a fost anunțat încă din 10 iunie de primarul Brașovului, Allen Coliban, dar și de directorul interimar al RIAL, Sorin Jula, în cadrul unei conferințe de presă organizate la o zi după protestul spontan al salariaților.

Atunci însă, ei au prezentat un „rechizitoriu” în care au acuzat fosta conducere a societății că nu a avut o strategie de gestionare a Serviciului Tehnic, ce se ocupă de lucrări de construcții, dar și că nu a administrat corespunzător spațiile locative și comerciale ale Municipiului Brașov. 

Conform datelor prezentate atunci de cei doi,  la data de 31 decembrie 2020, „societatea avea o pierdere de 3,27 milioane de lei, pentru ca la data de 30 aprilie pierderea să ajungă la 7,52 milioane de lei, la care se adaugă un necesar de investiții și capital de lucru de 2,4 milioane de lei, pentru a putea fi reluată activitatea în condiții optime”.

Comparând cifrele anunțate la o diferență de câteva zile, ar rezulta că din evidențele contabile, de la capitolul „pierderi”, a fost „tăiată din pix” suma de 2,61 milioane lei. 

Tot în 17 iunie, Consiliul Local Brașov va dezbate și un proiect de hotărâre ce cuprinde lista de lucrări ce vor fi atribuite RIAL-ului în cursul acestui an. Coincidență sau nu, lucrările de la Primărie au fost „deblocate” abia după demiterea fostului director. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.