Site icon

Explicații pe bani, oferite în Consiliul Local Brașov de avocatul care „luptă” pentru Primărie în războiul cu P&P. Contractul cu Gabriela Trandafir merge mai departe, chiar dacă ea nu a obținut nicio victorie

Avocatul Gabriela Trandafir, care reprezintă Municipiul Brașov în procesele cu P&P a venit joi în Consiliul Local Brașov, pentru a prezenta stadiul numeroaselor procese Primărie vs P&P, din care, până acum, municipalitatea brașoveană a ieșit destul de „șifonată”. Practic, până acum, în niciun dosar municipalitatea nu a obținut sentințe favorabilă. Cu toate acestea, avocata și-a încasat onorariul, calculat la oră. De altfel, și timpul petrecut ieri în Consiliul Local a fost „cronometrat” de avocată, chiar dacă a fost vorba despre o întâlnire de evaluare a stadiului dosarelor, nu de servicii juridice propriu-zise. 

Conform explicațiilor avocatei, în acest moment sunt pe rol două dosare care au ca obiect strămutarea altor două dosare. De asemenea, mai sunt două dosare aflate în stadiul judecării în fond care nu au termen fixat și mai este unul în recurs, cu termen de judecată pe 4 august, la Curtea de Apel Brașov. Pentru acest ultim dosar, Trandafir  a solicitat strămutarea și suspendarea judecății.

În ceea ce privește rezultatele ea a menționat că „a mai fost un dosar soluționat definitiv, cu respingerea recursului (depus de Municipiul Brașov, n.n.). Este vorba despre acea suspendare a modificării Regulamentului de organizare a serviciului de parcări. Avem termen pe fond la mijlocul lunii septembrie”.

Gabriela Trandafir: „Primăria are argumente”. Marius Potea: „Argumentele nu i-au convins pe judecători”

Cum în nici niciunul dintre dosare, Gabriela Trandafir nu a obținut notabile, ea a fost întrebată de consilierul local social-democrat Marius Potea (și el avocat) dacă a estimat șansele de reușită ale Primăriei și dacă le-a prezentat municipalității.

„Nu este deontologic să dai șanse ci să vezi dacă un client are sau nu argumente. În cazul nostru, avem argumente. Argumentele noastre pentru reziliere le-am prezentat când ați votat ca autoritatea deliberativă încetarea contractului, urmând ca autoritatea executivă să transmită notificarea de reziliere, ceea ce s-a și întâmplat. Instanța a suspendat hotărârea de Consiliu Local. Notificarea, care este actul specific între părți nu este suspendată”, a răspuns Trandafir. 

La rândul său, Marius Potea i-a răspuns că toate argumentele prezentate de avocată nu l-au convins nici pe el, dar nici pe judecători.

„Orice persoană, dacă vede că după patru luni un avocat îi pierde toate procesele, se gândește la ruperea colaborării”, a declarat social-democratul. 

„Vă reamintesc că cererea de fond nu a fost soluționată, ci numai cerea de suspendare”, a rispostat avocata. 
 

Primăria Brașov, „prinsă în capcana” contractului cu Gabriela Trandafir? 

În timpul discuțiilor din Consiliul Local Brașov a fost întoarsă pe toate fețele problema onorariului, principalii protagoniști fiind Marius Potea și Gabriela Trandafir. Marius Potea a reclamat că din documentele prezentate de avocată lipsesc 73 de ore, opinia lui fiind că au fost plătite 250 de ore, iar avocata a prezentat documente justificative pentru 177. Avocata a spus că a primit banii pentru cele 177 de ore. 

„A mai rămas o parte din contract, care nu a fost facturată. Orele despre care spuneți că lipsesc, sunt ore pe care le voi folosi, inclusiv în discuția de acum”, a declarat Trandafir.

Totodată, ea a menționat că „orice întâlnire la sediul unui client are un timp de 7 ore. Deja s-au împlinit cele 7 ore de când am plecat de acasă (pentru discuția din Consiliul Local Brașov – n.n.). Promit să nu vă facturez 10 sau 15 ore, în funcție de durata ședințelor”, a declarat Trandafir. 

În timpul ședinței,  Pamela Diaconu (PNL), și ea avocat de profesie, a întrebat dacă și în continuare, Gabriela Trandafir va percepe un onorariu calculat la oră. „Voi percepe un onorariu orar, așa cum prevede contractul, cu o valoare fermă. Nu putem modifica la jumătatea contractului forma de plată”, a răspuns Trandafir.   Totuși, ea a spus că ar fi dispusă la o renegociere a contractului, dacă „este să împărțim riscurile. Atunci, o să vă rog să aveți în vedere și un onorariu de succes, în cazul în care vor fi soluții favorabilă, raportat la valoarea contractului de delegare (a serviciilor de parcare)”. 

Discuțiile din Consiliul Local au dorat aproape două ore, fără a se ajunge la o concluzie. Practic, acest contract va merge mai departe. 

 

Exit mobile version