Primarul Brașovului, Allen Coliban, și partenera lui de viață, Camelia Clem, care conduce Fundația Hera, au ajuns la concluzia că funcționarii din Primăria Brașov trebuie să învețe să comunice asertiv. Traineri ar putea fi specialiștii fundației amintite, asta dacă aleșii locali brașoveni vor aproba în ședința de plen din 29 iulie un proiect de hotărâre privind un acord de parteneriat între Municipiul Brașov și Fundația Hera, în vederea organizării primei ediții a Festivalului AFECT, în perioada 26-29 august 2021.
Proiectul de hotărâre este inițiat de primarul Brașovului, Allen Coliban, care, în referatul de aprobare a argumentat că:
„În această perioadă dificilă, Fundația Hera s-a remarcat la nivel local prin acțiuni de susținere a comunității locale din punct de vedere emoțional. După o lungă perioadă confuză, în care comunitatea brașoveană a luptat cu pandemia de Covid-19, Festivalul AFECT, propus de Fundația Hera pentru sănătate emoțională, este unul potrivit. În acest sens, analizând adresele înaintate de Fundația Hera, cu nr. 70820 din data de 5.07.2021, propun acordul de parteneriat între Municipiului Brașov și Fundația Hera în vederea organizării primei ediții a Festivalului AFECT, eveniment care se va desfășura în perioada 26-29 august 2021 și încurajăm brașovenii să participe ateliere, proiecții de filme, concerte, conferințe și dezbateri pentru a fi inspirați spre o profundă înțelegere de sine, dar și pentru relații interumane pline de compasiune și onestitate”.
Din proiectul acordului de parteneriat rezultă că activitățile principale ale festivalului se vor desfășura pe platoul din jurul Cetățuii de pe Dealul Straja, unde va fi montată o scenă, un ecran pentru proiecții, dar și un cort pentru mâncare, cu zonă de servire.
„Programul festivalului, va include o selecție de scurtmetraje, documentare, programe artistice adresate publicului de toate vârstele. Vor fi abordate teme din amplul domeniu al psihologiei și psihoterapiei, dar programul nu se va limita la aceste teme. Viziunea festivalului este să crească numărul de povești cu teme psihologice cu scopul de a reduce stigmatizarea din domeniile psihologiei și psihoterapiei”, se arată în proiectul acordului.
Primăria oferă gratuit spațiul, strânge gunoiul și asigură toaletele ecologice
Dacă va obține votul consilierilor locali brașoveni, prin acest acest parteneriat, Primăria Brașov se va obliga să asigure folosința gratuită pentru ocuparea domeniului public, respectiv Parcarea din jurul Cetățuii Brașovului, Piața Sfatului, Str. Republicii, Piața Sf. Ioan, pentru desfășurarea festivalului. De asemenea, municipalitatea brașoveană va asigura servicii de salubrizare a parcării din jurul Cetățuii Brașovului, în cele patru zile de eveniment (prin Serviciul de Urmărire Contracte Salubrizare și Deszăpezire), dar și toalete ecologice (prin Serviciul de Amenajare Zone de Agrement).
În trei ore, un funcționar va fi învățat să comunice
Pe lângă filmulețele motivaționale pentru brașoveni, în acord se arată că fundația va oferi și cursuri de comunicare pentru angajații Primăriei Brașov: „Fundația se obligă să asigure, în mod gratuit, un număr de 5 traininguri de comunicare asertivă, cu durată de 3 ore fiecare, pentru grupe de maximum 25 de participanți, angajați ai Primăriei Municipiului Brașov, fie la sediul fundației, fie la sediul Primăriei în perioada 1.09.2021 – 28.02.2022”.