Noi disensiuni în coaliția din CL Brașov. Consilierul Pamela Diaconu a cerut ca primarul să fie apărat în instanţă de consilierii juridici ai Primăriei, fără costuri suplimentare

Proiectul de hotărâre privind achiziția de servicii juridice pentru reprezentarea primarului Brașovului în procesele cu unii investitori care vor să dezvolte proiecte rezidențiale pe dealurile din Șchei a divizat deliberativul local, liberalii fiind într-o tabără, iar aleșii USR PLUS în alta. 

Mai exact, Pamela Diaconu (PNL) a declarat că „nu găsesc oportun acest proiect, pentru că Departamentul Juridic are consilieri juridici cu experiență. Cred că apărarea se poate face de către consilierii juridici. De altfel, în primă instanță ați fost reprezentat de consilierii juridici. Nu cred că este un dosar complex. În două dintre dosare fost reprezentat de un consilier juridic din partea primăriei, iar într-unul dintre ele ați obținut o decizie favorabilă”. 

Allen Coliban a declarat că „în instanță a fost chemată în instanță instituția primarului a fost chemată în instanță. Dacă se ajunge la plata, atunci mă pot îndrepta pentru a recupera banii de la cei care sunt într-adevăr vinovați. Ne vom apăra poziția și cred că avem nevoie de susținere din partea unor avocați”. 

 Totodată, Coliban a ținut să-i „arate pisica” consilierei PNL: „S-a ajuns aici din cauza PUZ-urilor votate de consilierii locali liberali și de care profită unii dezvoltatori”.  

Într-un final, hotărârea a fost aprobată cu 12 voturi „pentru”, 3 „împotrivă” și 8 abțineri. La ședință au participat 23 din 25 de consilieri locali.

Reamintim că între PNL și USR PLUS au mai fost disensiuni și în trecut. S-a ajuns chiar la situația în care primarul i-a retras din atribuții viceprimarului Sebastian Rusu (PNL), după acesta din urmă nu a fost de acord cu o variantă de înființare a FC Brașov, propusă de edilul șef. 

1 Comentariu

  1. Dacă îmi aduc aminte în campania electorala(sep.2020)USR-PLUS condamna instituția primarului(George Scripcaru)de atunci deoarece se angajau case de avocatură pe BANII PUBLICI. Oare acum nu mai este valabil acel slogan? Sau a fost doar campanie electorala?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.