Pasajul hobanat de la Gara Brașov rămâne o „fostă idee”. Primarul Brașovului: proiectul nu mai corespunde nevoilor orașului

Pasajul hobanat de la Gară este tot mai aproape de stadiul de „fostă idee”, proiectul nefiind agreat de actuala conducere a Primăriei Brașov, investiția fiind acum în etapa pregătirii Studiului de fezabilitate. De altfel, anul acesta, la începutul lunii iunie, Allen Coliban a organizat o dezbatere publică online pe tema pasajului hobanat de la Gară, la care au participat oponenți ai proiectului, în special din zona nouă a cartierului Tractorul.  În urma acestei dezbateri a fost pregătit un raport care, a anunțat primarul, va fi prezentat Consiliului Local Brașov. 

„Decizia privind acceptarea unor indicatori tehnico economici (stabiliți prin Studiul de fezabilitate) și continuarea unor investiții este și una politică. În timpul dezbaterii publice (din prima parte a lunii iunie – n.n.) opiniile au fost contrare acestui proiect. Sunt opinii fundamentate, inclusiv pe date de trafic și pe nevoia de a fundamenta aceste date. Acel pasaj, nu are infrastructură pentru bicicliști și benzi  dedicate pentru transportul în comun, acestea lucruri despre care vorbim și sunt priorități la ora actuală pentru Brașov”, a declarat primarul. 

De asemenea, edilul a invocat și valoarea mare a investiției, estimată la aproximativ 50 milioane de euro: „Nu avem o sursă de finanțare, pentru că nu pot fi accesați bani europeni. La ora actuală, nu putem face mai mult decât să aprobăm indicatorii tehnico-economici”. 

Noua prioritate: pasajul spre Dedeman 

În paralel, a declarat primarul Brașovului, în bugetul local este prevăzută suma pentru documentația tehnică pentru proiectul unui alt pasaj, care să lege zona nouă a cartierului Tractorul de zona Dedeman (Calea Feldioarei). Practic, din declarațiile primarului rezultă că acest pasaj reprezintă noua prioritate a municipalității. 

De altfel, încă din anul 2019, când era senator, actualul primar al Brașovului, Allen Coliban, scria pe site-ul USR Brașov „varianta de pod hobanat propusă de către Primăria Brașov nu  rezolvă problema de trafic. Podul va vărsa tot traficul în mijlocul Bulevardului Gării, deja sufocat, atât la intersecția cu Hărmanului/Vlahuță, cât și în giratoriul din fața gării”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.