Braşovul, sub cod portocaliu de ploi şi vijelii până luni dimineaţa

Administrația Națională de Meteorologie a transmis noi avertizări meteo de ploi și vijelii, valabile în mare parte din țară până luni dimineață.

Codul portocaliu de ploi abundente  este valabil în 11 județe, printre care şi Braşovul şi Prahova, de duminică ora 11.00, până luni ora 06.00. (Vezi harta). În intervalul menționat, în sudul Transilvaniei, în nordul Olteniei și al Munteniei va ploua abundent și îndeosebi prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 40…60 l/mp.

De altfel şi Dispeceratul Info Trafic al Poliţiei Române a lansat o avertizare către conducătorii auto care circulă pe şoselele din judeţele marcate de Cod portocaliu: 

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că este semnalată ploaie torențială pe tronsonul kilometric 82 – 100 al DN1 Ploiești-Brașov, fiind depuneri de apă pe carosabil, cu pericol de acvaplanare, pe raza localităților Bănești, Câmpina, Cornu și Breaza, județul Prahova. Recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză foarte redusă, să nu bruscheze comenzile vehiculului, să nu efectueze depășiri riscante, să semnalizeze schimbarea benzii de circulație, să crească distanța de siguranță între vehicule și să circule cu foarte mare atenție, adoptând o conduită preventivă, pentru a putea evita eventuale accidente rutiere.

 **
 
Codul galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată și cantități de apă însemnate, de duminică ora 11.00, până luni ora 09.00 este valabil pentru alte peste 20 de judeţe. În intervalul menționat, în Transilvania, Moldova, Maramureș, local în Oltenia și Muntenia, precum și la munte vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. 
 
Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 25…35 l/mp și pe alocuri 40 l/mp. 
 
Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în restul teritoriului, mai notează meteorologii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.