Creşă de 4,8 milioane de lei, la Ghimbav, în 12 luni

Primarul oraşului Ghimbav, Ionel Fliundra, a anunţat începerea lucrărilor la noua creşă din oraş. Acestea sunt executate de firma Bracoma Sport SRL şi, conform contractului, vor fi finalizate în 12 luni.  Creşa se va construi pe un teren de 680 de metri pătraţi şi va funcţiona într-o clădire cu parter şi etaj, amenajată pentru trei grupe de copii. 

„Împreună cu colegii consilieri locali vom face tot posibilul ca aceste lucrări să se finalizeze în termenul dat de contract”, a precizat primarul Ionel Fliundra. 

Potrivit proiectului, imobilul va include trei încăperi mari pentru sălile de grupă, dar acestea vor fi construite astfel încât să permită reconfigurarea spaţiului, în funcţie de nevoi. Fiecare grupă va avea sală de curs, un vestiar, un grup sanitar şi un dormitor. Creşa va avea şi o curte interioară, curte exterioară, sală de mese şi sală de festivităţi, dar şi propria bucătărie şi sală de biberonerie.

Nu vor lipsi nici spaţiile administrative şi pentru birouri, după cum reiese din documentaţie. Alimentarea cu apă caldă a bucătăriei şi a grupurilor sanitare se va face atât de la centrala termică proprie, cât şi de la panouri solare. Pentru construirea creşei, primăria Ghimbav va face o investiţie de 4,816 milioane lei fără TVA (5,731 milioane lei, cu TVA). 2,2 milioane de lei din această sumă a fost atrasă de Primăria Ghimbav din Programul Naţional de Dezvoltare Locală, iar restul de 2,6 milioane lei, din bugetul local, după cum a precizat primarul Ionel Fliundra.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.