FOTO. Aproape 700 de hectare de pădure de pe teritoriul Râșnovului, aproape de a fi incluse în Catalogul Național al Pădurilor Virgine și Cvasi-virgine

683 hectare de pădure din Munții Bucegi, aparținând Stațiunii Râșnov au trecut de etapa verificării în teren de către comisia formată din reprezentantul Gărzii Forestiere Brașov și cel al firmei care a elaborat studiul de fundamentare pentru introducerea celor mai valoroase și sălbatice păduri (din județul Brașov) în catalogul național al pădurilor virgine și cvasivirgine.  
Anunțul a fost făcut de primarul Râșnovului,  Liviu Butnariu, care a precizat că după parcurgerea acestei etape, „avem certitudinea că aproape 700 de hectare de pădure aflate în proprietatea Râșnovului vor fi strict protejate, iar eforturile noastre și cele ale silvicultorilor râșnoveni au fost recunoscute de către comisia care a făcut verificările în teren. Este o mare bucurie și onoare, dar și o mare responsabilitate să deținem și să păzim o parte din cele mai valoroase și sălbatice păduri din România, care sunt și ultimele păduri virgine ale Europei”. 
Pe de altă parte, secretarul de stat în Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ionuț Banciu, a declarat că urmează să fie încheiat studiul pentru aprobarea finală, apoi suprafața va fi inclusă în Catalogul Național al Pădurilor Virgine și Cvasi virgine din România. 
Reamintim că în toamna anului trecut, Ministerul Mediului a semnat contractele pentru realizarea studiilor ştiinţifice privind inventarierea şi punerea sub protecţie a 40.000 de hectare de păduri virgine de pe tot teritoriul României, dintre care  o suprafață de  4.246 de hectare de hectare de pădure din judeţul Braşov. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.