Statistică europeană: Brașovul, cel mai „prăfuit” oraș din România. Primăria nu renunță la sloganul „Brașov, Take a breath of mountain air”

Secretarul de stat în Ministerul Mediului, brașoveanul Ionuț Banciu, a  anunțat rezultatele analizei Agenței Europene de Mediu privind calitatea aerului în 323 de orașe europene, iar în acest top, Brașovul nu stă deloc bine.

„Conform datelor oficiale, Brașovul apare ca unul dintre cele mai poluate orașe din Europa și cel mai poluat din România, fiind plasat pe locul 273 în statistica Agenției Europene de Mediu. În aceeași analiză, Bucureștiul ocupă locul 263, iar Timișoara poziția 267. Statistica a luat în calcul concentrațiile de pulberi numite PM 2,5, particule care au cel mai mare impact negativ asupra sănătății noastre și care provoacă grave probleme pulmonare și cardiace.”, a anunțat Banciu. În această statistică, pe primele locuri sunt orașele cu cel mai curat aer. 

În viziunea reprezentantului Ministerului Mediului, aceste date ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă pentru autoritățile locale, pentru că, susține el, „cheia viitorului vieții sănătoase stă în mâinile autorităților locale, care trebuie să vină cu o viziune urbană capabilă să reducă concentrațiile poluanților din aer.

„Suntem în faza în care Planurile Integrate de Calitate a Aerului trebuie să fie analizate și implementate de toate orașele afectate în această situație. Subiectul este deja în atenția Comisiei Europene, care a deschis o procedură de infringement împotriva României pe această temă”. 

Pe de altă parte, municipalitatea brașoveană pare a avea în plan să promoveze orașul în care se poate respira „aerul de munte”. De altfel, Primăria Brașov a semnat recent un contrat în valoare de  4.446 lei pentru reînnoirea mărcii „Brașov, Take a breath of mountain air”, lansate în „epoca Scripcaru”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.