52 de clase din şcolile din judeţul Braşov au trecut în online, din cauza COVID. Numărul elevilor şi al profesorilor infectaţi este mai mult decât dublu faţă de finele săptămânii trecute

52 de clase din unităţile de învăţământ din judeţul Braşov au trecut la predarea online, ca urmare a cazurilor de COVID-19 confirmate. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, este vorba de 1.377 de elevi care în acest moment nu fac ore în format fizic, ci doar activitate online. Azi, IŞJ avea înregistrate 87 de cazuri de îmbolnăviri în rândul copiilor şi 34 în rândul personalului din unităţile de învăţământ.

Trendul pare unul ascenent, în contextul în care la ultima centralizare de date, vineri 17 septembrie, erau doar 33 de elevi confirmaţi cu COVID-19, 17 cadre didactice şi 13 grupe sau clase trecute în online – acestea totalizând 364 de de copii.

 

„Toate cele 408 unități școlare cu un electiv de 85.725 de copii/elevi funcționează la acest moment în scenariul I”, a precizat Valentin Bucur, purtător de cuvânt al IŞJ Braşov.

 

În prezent, incidenţa cumulată a cazurilor de COVID, în judeţul Braşov este de 1,38 la mia de locuitori, iar în municipiul Braşov, de 1,92. Două dintre localităţile judeţului au depăşit 4 la mie, respectiv Hălchiu (4,31) şi Sânpetru (3,17),

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.