Brașoveanul Irineu Darău a dus competiția internă din USR PLUS în al doilea tur. Cioloș pornește favorit în turul al doilea tur

Irineu Darău nu a fost surpriza alegerilor interne din USR PLUS pentru funcția de președinte al USR PLUS, așa cum susținea că îșirește, candidatul brașovean clasându-se pe locul al treilea, după primul tur al alegerilor interne. Darău a reușit, în schimb, să după competiție în turul 2, ceea ce va face alegerile din USR PLUS și mai disputate. 

Mai exact, dintre cei 44.114 membri USR PLUS cu drept de vot şi-au exprimat opţiunea 32.815. Din numărul total de voturi valabil exprimate, Dacian Cioloş a obţinut 46% (15.111 voturi), Dan Barna – 43,9% (14.404 voturi) şi Irineu Darău-10,1 % (3.300 voturi).

Prin intrarea în cursa internă,  Irineu Darău a dus alegerile cel de-al doilea tur, având în vedere că a reușit să ia suficiente voturi astfel încât niciunul dintre principalii favoriți – Dan Barna și Dacian Cioloș – să nu obțină 50% plus unul dintre voturi. 

Candidatura lui Darău a împărțit în două tabere alegătorii USR, iar această fragmentare i-a permis lui Cioloș să devină favorit în turul doi. În același timp, nu este exclus ca Darău să fi luat voturi de la Dacian Cioloș, din partea opozanților radicali ai lui Dan Barna. Irineu Darău a candidat pentru funcția de președinte printr-un discurs critic la adresa celor doi favoriți. Totuși, este cunoscută aversiunea lui Darău față de Dan Barna, căruia i-a cerut la un moment dat demisia.

Nici cu unul, nici cu altul, în turul doi 

Pe de altă parte, după ce a aflat rezultatele alegerilor, Irineu Darău a anunțat că nu îl va susține în turul doi nici pe Cioloș, nici pe Barna. În schimb, el s-a declarat, în continuare, susținător al echipei de candidați pentru funcții în Biroul Național „Curaj pentru România”, din care face parte primarul Brașovului, Allen Coliban, viceprimarul Brașovului Flavia Boghiu. 

În ceea ce privește viitorul în USR PLUS, Darău a declarat că va fi un „avertizor de integritate”.  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.