„Calea Verde” a Brașovului va fi proiectată de o firmă de București. Pentru pregătirea documentației, Primăria a primit finanțare europeană în urmă cu un an

Unul dintre proiectele pentru care anul trecut municipalitatea brașoveană a obținut o finanțare europeană pentru realizarea documentației tehnice, „Calea Verde a municipiului Brașov – conectarea ariilor majore de teren prin soluții de transport ecologic”, a ajuns în etapa semnării contractului cu firma care se va ocupa de proiectare. 

Anunțul de atribuire a fost postat pe platforma electronică de achiziții publice, câștigătoare a licitației fiind desemnată firma firma bucureșteană Bomaco SRL, contra sumei de 918.537 lei, cu tot cu TVA (față de o valoare estimată de 1.350.000 lei, cu tot cu TVA). 

Proiectul „Calea Verde a Brașovului” prevede realizarea unei artere verzi a orașului Brașov, cu lungimea de aproximativ 25 km, care are să unească centrul orașului, Universitatea, Gara Mare, zonele mari comerciale și industriale/de business și zonele din apropierea ariilor rezidențiale. 

Ce prevede proiectul 

1) Amenajarea de suprafețe pietonale: reabilitarea trotuarelor și a indicatoarelor, amenajarea de spații comune pentru pietoni, dotarea cu mobilier urban.

(2) Construirea de piste pentru biciclete, triciclete și trotinete electrice. Pistele vor avea lățimi de minim 2,50 m. (3,00 m. optim) pentru circulația dublu sens, asigurându-se un spațiu de siguranță față de partea carosabilă de minim 1 m.

(3) Amenajarea de stații pentru închiriere biciclete. 

 

(4) Construirea unei benzi de circulație auto, dedicată transportului public de călători și circulației autoturismelor electrice.

Traseul principal propus în proiect cuprinde artere principale de circulație din municipiul Brașov care unesc strategic centrul orașului, Aula Universității Transilvania, gara, autogara, zone mari comerciale și de business și zonele din apropierea ariilor rezidențiale, respectiv: dezvoltarea imobiliară Avantgarden, Centrul de Afaceri Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri (CATTIA) Brașov, Institutul de Cercetare și Dezvoltare al Universității Transilvania Brașov.

Traseul urmărește să realizeze și joncțiunea cu traseele de piste de biciclete existente sau în implementare și cu localități din Zona Metropolitană: Stupini, Sânpetru, Hărman (dezvoltarea imobiliară Coresi) și Săcele.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.