Lista neagră a lui Cîțu. Noua conducere a PNL se reunește azi în prima şedinţă. Se așteaptă remanieri și demiteri

Noua conducere a PNL se reunește marți în prima ședința a Biroului Executiv. Liberalii vor discuta strategia pentru următoarea perioadă, ce vor face cu șefia Camerei Deputaților dar și cu funcțiile deținute de oamenii lui Ludovic Orban. Potrivit surselor HotNews.ro Florin Cîțu intenționează să-i demită din aparatul guvernamental pe toți oamenii fostului președinte de partid.

 
Primul pe lista este actualul ministru al Agriculturii, Adrian Oros. Acesta a susținut candidatura lui Ludovic Orban la șefia partidului. Oros a candidat la congresul PNL pentru funcţia de vicepreşedinte regional din partea echipei Orban dar și-a retras candidatura după ce acesta a pierdut președinția PNL. Locul acestuia va fi luat de Daniel Constantin, menţionează aceleaşi surse. Constantin a mai fost ministrul Agriculturii și vicepremier din partea PC în 2012, în Guvernul Ponta în alianța cu PSD, UNPR și UDMR.
 
De asemenea oamenii susținuți de organizațiile fidel lui Orban în instituțiile de stat, agenții, consilii de administrație urmează să fie înlocuiți din funcții. 
 
Partidul Naţional Liberal este, de astăzi, un partid unit, a declarat, sâmbătă, premierul Florin Cîţu, după ce a câştigat funcţia de preşedinte al PNL.
„Acest vot mă onorează şi mă responsabilizează. În acelaşi timp, trebuie să fiu sincer şi să vă spun că alegerea dumneavoastră nu mă surprinde pentru că am spus din primul moment că echipa câştigătoare este singura soluţie pentru PNL. Vă promit că voi fi preşedintele tuturor liberalilor, indiferent pe cine aţi votat astăzi. De astăzi, suntem un partid unit şi vom folosi toate resursele împotriva adversarului nostru politic – PSD. Să ştiţi că aceasta nu a fost doar o campanie, a fost o mişcare, este o mişcare care începe cu PNL, o mişcare care va schimba România în bine. Mulţumesc tuturor şi împreună construim România liberală”, a fost mesajul dat de noul președinte PNL, după anunțarea rezultatului.
 
Totodată, la finalul congresului, Florin Cîțu, a declarat că îi va cere lui Ludovic Orban să clarifice ce a vrut să spună când a afirmat că între el și președintele Klaus Iohannis nu mai există niciun parteneriat.
 
„Am văzut aseară o declarație a lui Ludovic Orban la plecare, sper că era la supărare.Pe mine m-au votat liberalii, majoritate covârșitoare, și pentru parteneriatul cu Klaus Iohannis. Așa că, în primul BEX, îi voi cere lui Ludovic Orban să-și clarifice poziția. Cred că a fost spusă la supărare, pentru că planurile noastre de viitor sunt strâns legate de parteneriatul cu Klaus Iohannis.Dacă nu-și clarifică poziția, o clarificăm noi pentru el”, a afirmat premierul.
 
Biroul Executiv al PNL se va reuni marți, 28 septembrie, începând cu ora 15:00 la sala grupului PNL din Camera Deputaților. Este prima ședință a noii conduceri a PNL.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.