Miniștrii USR-PLUS demisionează din Guvern

Miniștrii USR-PLUS se retrag din guvernul Cîțu. Anunțul a fost făcut luni seara de Dan Barna, alături de toți reprezentanții USR-PLUS în guvern.
 
„Mâine dimineață demisiile vor fi pe masa premierului. Nu este o noapte a negocierilor”, a declarat Dan Barna, comentând că „așa nu se mai poate”.
 
„Trebuie să folosim planul B, pentru că planul A era moţiunea de cenzură. Sunt două variante, fie PNL acceptă că USR PLUS este un partener serios pentru dezvoltare şi mergem mai departe cu un nou premier. Fie PNL merge pe varianta USL, alături de PSD. Este o decizie grea pe care niciunul dintre noi nu am luat-o uşor, dar este un mesaj de care România avea nevoie. După 30 de ani trebuia să vină un moment în România în care un partid să spună aşa nu se mai poate”, a mai spus Dan Barna.
 
Liderul USR-PLUS a adăugat că ce s-a întâmplat în aceste zile arată că noua majoritate din Parlament este între Cîțu și Ciolacu.
 
Liderii USR-PLUS au decis în ședința Biroului Politic ca toți miniștri să-și prezinte demisia, după ce demersul partidului, privind depunerea moțiunii de cenzură a eșuat. Reamintim că liberalii din tabăra lui Cîțu au reușit luni să blocheze validarea moțiunii de cenzură. Cu ajutorul PSD care a refuzat să participe la stabilirea calendarului pentru dezbaterea moțiunii de cenzură, liberalii au înregistrat prima victorie.
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.