Prefectul județului Brașov, anunț despre noi măsuri de protecție: „Reinstituim obligativitatea măştii în zona şcolilor şi spaţiile aglomerate”

Prefectul judeţului Braşov a vorbit ieri despre reintroducerea obligativităţii purtării măştilor de protecţie în interiorul şcolilor dar şi în exteriorul lor, odată cu deschiderea noului an şcolar. Declaraţia a fost făcută de reprezentantul guvernului în teritoriu la o întâlnire pe care a avut-o cu reprezentanţii HoReCa. La aceeaşi întâlnire a fost prezentă şi Claudia Bularca, noul director al Direcţiei de Sănătate Publică Braşov. 

„În această săptămână voi propune Comitetului Județean pentru Situații de Urgență actualizarea zonelor cu potențial de aglomerare din localitățile județului, declarate ca atare de comitetele locale pentru situații de urgență, zone în care purtarea măștii de protecție este obligatorie și, de asemenea, reinstituirea obligativității purtării măștii de protecție pe o rază de 100 de metri în jurul perimetrului exterior al unităților de învățământ, dat fiind că începe școala. Tot în această săptămână, cel mai probabil vineri, voi convoca o ședință cu reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului de Jandarmi Județean și Poliției Locale, pentru a reitera necesitatea unor acțiuni riguroase de control al respectării măsurilor de protecție sanitară”, a declarat prefectul Cătălin Văsii. 

Văsii a ţinut să sublinieze că măsurile pe care le va lua, în contextul unei posibile creşteri a numărului de infectări cu COVID-19 nu ar fi de măsură de afecteze sectorul HoReCa: 

„Ce vă pot asigura este că atât eu, ca prefect, cât și membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență vom avea aceeași abordare echilibrată pe care o avem de la începutul pandemiei. Nu dorim să afectăm suplimentar cetățenii și agenții economici, și așa încercați în ultimul an și jumătate. Ne vom conforma, firește, actelor normative de la nivel central și vom lua măsuri pe plan local numai după analize pertinente și amănunțite. Nu vom adopta măsuri doar de dragul de a le adopta, ci având convingerea că acestea vor da rezultate. Altfel spus, vom lua măsuri care să ducă la îmbunătățirea situației, nu la agravarea sau perpetuarea acesteia”.

La rândul său, directorul executiv al DSP Brașov, dr. Claudia Bularca, a reamintit reprezentanților HoReCa regulile de protecție sanitară care trebuie respectate pentru reducerea riscului de transmitere a COVID-19 în unitățile din acest sector: triajul epidemiologic al clienților, asigurarea circuitelor pentru personal și clienți, respectarea numărului maxim admis de persoane la o masă, purtarea măștii de către angajați (inclusiv cei vaccinați), revizuirea planurilor de dezinfecție și autocontrol, asigurarea stocurilor de biocide, măști și mănuși de protecție, monitorizarea respectării regulilor de protecție sanitară de către clienți și angajați.    

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.