Primăria promite pubele de colectare selectivă în Centrul istoric, de luna viitoare

În acest an vor apărea pubelele de colectare selectivă, în Centrul istoric al Braşovului, a anunţat Nicoleta Cîrjan, consilierul primarului Allen Coliban. Ea spune că vor fi 85 de seturi noi, care vor avea ca destinaţie, în primul rând, Centrul vechi.

„Din păcate, nu a fost finalizată procedura de achiziție, dar în luna octombrie vor exista 85 de seturi. Apoi, până anul viitor vrem că finalizăm amplasarea unor astfel de pubele pe întreg domeniul public al municipiului Brașov”, a declarat Cîrjan. 

La rândul său, primarul Allen Coliban spune că şi programul de montare a ecoinsulelor va fi reluat până la sfârşitul anului, însă nu a oferit detalii, locaţii sau cifre exacte.

„Anul acesta vor fi instalate noi ecoinsule în Brașov. Avem un contract cadru semnat, dar, în cadrul proiectului pilot ce se derulează în oraș (ecoinsulele experimentale din cartierele Scriitorilor și Valea Cetății – n.r.) au fost semnalate unele probleme de către cetățeni, ce vizau, în principal, acel sistem de preluare a deșeurilor în saci cu cod de bare unic. Au venit chiar și câteva propuneri de optimizare a modului de funcționare a acelor pubele. Avem un grup de lucru, format din experți și salubriști, iar intenția este să finalizăm luna aceasta conceputul, să lansăm comanda către furnizor, iar anul acesta să fie montate mai multe ecoinsule”, a declarat Allen Coliban.

În bugetul pentru 2021 a fost prinsă achiziţia a 30 de ecoinsule, cu o valoare de aproximativ 5 milioane de lei, însă nu a fost plasată nicio comandă încă.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.