Site icon

Un veteran din PNL Brașov îi cere lui Florin Cîțu să renunțe la candidatura pentru funcția de președinte al partidului

Un vechi liberal brașovean, Nicolae Vlad Popa membru PNL din anul 1993, dar discret în ultimii ani în aparițiile publice, l-a „pus la zid” zilele trecute, printr-o scrisoare deschisă, pe actualul premier Florin Cîțu, căruia îi solicită să își retragă candidatura pentru funcția de președinte al PNL printr-o demise de onoare. Nicolae Vlad Popa își susține cererea prin faptul că Florin Cîțu nu este potrivit pentru a prelua funcția de președinte al partidului, atât din cauza problemelor cu legea, cât și a unor lacune de vorbire, care îi afectează imaginea partidului.

Popa îl acuză pe Cîțu că și-a promovat candidatura în cu susţinere “de vedete”. “Este o susținere artificială, bazată pe posibilul acces la resursele guvernamentale și pe instinctul de conservare al miniștrilor. Asta înseamnă o „cumpărare” de voturi total nedemnă pentru un liberal”.

„Încredere s-a spulberat în momentul în care  s-a dovedit că ați înșelat o bancă”

Despre Cîțu, Nicolae Vlad Popa a declarat că l-a cunoscut la PNL, în octombrie 2016, când și-a găsit locul pe un loc eligibil pe listele de candidați pentru Senatul României.  „V-am cunoscut la Senat în 2016 și am avut mare încredere în calitățile dumneavoastră de finanțist ce rezultau clar din CV-ul prezentat, mai ales prin studiile serioase din Statele Unite”, se arată în scrisoarea lui Nicolae Vlad Popa.

„Această încredere s-a spulberat în momentul în care  s-a dovedit că ați înșelat o bancă americană neachitând un credit de peste 6.660 dolari cunoscând lacunele sistemului de creditare prin card în Statele Unite. Pentru un demnitar al Partidului așa ceva este de neiertat. Culmea culmilor o reprezintă arestarea și condamnarea dumneavoastră în Statele Unite pentru conducerea unui autovehicul în stare de ebrietate. Această faptă este penală și  este pedepsită în România conform articolului 336 Cod Penal între 1 și 5 ani închisoare! Faptul că ați recunoscut și ați beneficiat de clemență și reducerea pedepsei la 2 zile plus o amenda consistentă, este nerelevant. Grav este că ați ascuns această faptă opiniei publice. Și Partidul trebuia să știe acest lucru infamant! Codul Etic al Partidului Național Liberal în articolul 10 spune: ”Membru PNL care în decursul timpului a suferit condamnări penale infamante, a desfășurat activități economice veroase dovedite prin sentințe judecătorești nu vor putea accede în funcții de conducere în structurile partidului precum și în funcții și demnități publice la nivel central și local (parlamentari, miniștrii, prefecți, primari etc.)”, se mai arată în scrisoarea deschisă.

Cîțu, protejatul Alinei Gorghiu

Ba mai mult, liberalul brașovean susține că Florin Cîțu a fost adus la PNL de Alina Gorghiu, în perioada în care aceasta era președinte interimar al PNL și consideră că ea este „vinovatul moral” pentru situația actuală.   

„Doamna Gorghiu cunoștea bine această prevedere pe care ați ocolit-o prin ascunderea adevărului. Faptul că ați fost pus acolo (pe o poziție eligibilă pentru Senatul României, în anul 2016, n.n.) de președinta interimară Gorghiu a fost considerat ca un gest de protecție personală a acesteia, într-o manieră total abuzivă. Este greu să ai încredere într-un om care ”vine” astfel în partid iar astăzi vrea să devină președinte cu dispensă de la statut”, i-a transmis Nicolae Vlad Popa lui Florin Cîțu.

„O altă problemă îngrijorătoare care  vă face  incompatibil cu funcția de președinte sunt greșelile prea dese de dicție”, i-a mai transmis Nicolae Vlad Popa premierului.

Mai exact, Popa susține că Florin Cîțu are obiceiul de a „înghiți” silabele și uneori chiar cuvintele, iar această lacună devine dăunătoare „imaginii partidului”.

De asemenea, Popa consideră că Florin Cîțu este „manipulat politic” de Gorghiu, având în vedere că preia toate mesajele acesteia.

 Nicolae Vlad Popa a fost președinte al PNL Brașov în perioada 1995-2005, fost senator în mandatele 2000-2004, 2004-2007 și 2012-2016. În perioada 2007-2009 a fost europarlamentar.  Din 1973 până la pensionare în 2015, a fost avocat. Din 1996 și până în 2015 a făcut parte din conducerea națională a Uniunii Naționale a Barourilor din România.

 

Exit mobile version