36,15% dintre candidaţii la un post de director în unităţile de învăţământ din Braşov au picat proba examenului scris

63,82% dintre candidații care s-au susținut vineri proba scrisă pentru ocuparea unui post de director de unitate de învățământ au reușit să obțină media minimă, pentru a putea susține ulterior și proba interviului. Pentru a promova proba, candidații trebuiau să obțină cel puțin nota 7.00. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Valentin Bucur, înițial 265 de candidați, titulari în unități școlare din județul Brașov s-au înscris la concursul pentru ocuparea unui post de director sau director adjunct, însă numai 255 au trecut de proba de evaluare a dosarului. La etapa a doua a examenului, care a avut loc vineri, 15 octombrie, s-au preyentat doar 246 dintre aceștia. 

„Doar cei care au prezentat documente care să  ateste că au absentat din cauza infectării cu virusul SarsCov 2 vor putea participa la sesiunea specială programată în data de 28 octombrie”, a precizat Valentin Bucur. 

Testul standardizat a avut 50 de itemi, cu un răspuns corect, prin care s-au evaluat capacități și competențe relevante pentru activitatea de management educațional: capacități cognitive și competențe de management și leadership.

Numărul minim de itemi la care un candidat trebuia să răspundă corect pentru a putea obține punctajul minim de promovare a fost 35. Nota minimă, corespunzătoare celor 35 de răspunsuri corecte, pentru ca un candidat să poată fi declarat promovat este 7,00.

În județul Brașov, un număr de 157 de candidați, reprezentând un procent de 63,82 au promovat această probă, iar 89 de candidați (36,18%) nu au obținut nota minimă.

În data de 12 noiembrie Inspectoratul Școlar Județean Brașov va publica graficului de desfășurare a interviurilor urmând ca acestea să se desfășoare în perioada 15 noiembrie – 8 decembrie.

În data de 17 decembrie vor fi validate rezultatele finale urmând ca în intervalul 20–22 decembrie să fie emise deciziile de numire (cu aplicare de la 10 ianuarie 2022).

La nivel naţional, promovabilitatea în urma examenului scris este de 65,8%

În România, au fost validați pentru a participa la concurs 9110 candidați, dintre care s-au prezentat și au finalizat proba 8627 candidați (94,7%). Dintre aceștia, 5676 au promovat proba scrisă în această sesiune (65,8%), înainte de contestații, obținând cel puțin nota 7.
 
Niciun candidat nu a fost eliminat din concurs.
 
Județele cu cele mai bune rezultate sunt: 
  • Cluj (93%)
  • Sălaj (81%)
  • Mureș (78%).
 
Cele mai slabe rezultate s-au obținut în județele: 
  • Mehedinți (44%)
  • Călărași (45,1%)
  • Satu Mare (50,3%).
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.