Afterschoolurile rămân deschise și în pandemie. Ministrul Educației: „Activitatea desfăşurată în cadrul acestora nu este asimilată cu activitatea didactică”

Activitatea desfăşurată în cadrul afterschoolurilor nu este asimilată cu activitatea didactică desfășurată în cadrul unei unități de învățământ, le-a spus ministrul Educației Sorin Cîmpeanu jurnaliștilor acreditați la minister, când a fost întrebat dacă se închid și aceste centre private în condițiile unei vacanțe generale în sistemul de învățământ pentru următoarele cel puțin două săptămâni.

„Structura anului scolar, respectiv stabilirea perioadei vacanțelor școlare nu are impact asupra activității afterschoolurilor, acestea fiind obligate să desfășoare activitățile specifice cu respectarea strictă a normelor de protecție sanitara. De asemenea, activitatea desfășurată în cadrul acestora nu este asimilată cu activitatea didactică desfășurată în cadrul unei unități de învățământ. After schoolurile organizate în regim privat nu funcționează cu aplicarea cadrului legal stabilit de Legea nr. 1/2011 a educației naționale, cu modificările și completările ulterioare. Acestea funcționează în afara unităților de învățământ și nu sunt reglementate de Ministerul Educației. Acestea au obligația să respecte regulile generale de siguranță sanitară”, a precizat ministrul Educației. 

Afterschoolurile funcționează după un ordin comun al ministrului sănătății, educației și muncii. Este vorba despre Ordinul nr. 1.076/4.518/3.936/2020 privind stabilirea măsurilor necesare în vederea redeschiderii creșelor, grădinițelor, afterschool-urilor pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2. Aceste reguli nu au fost abrogate, ci doar completate de un nou ordin, pe 4 august 2021, cu numărul 929/4.472/663/2021.

Măsurile impuse sunt comune cu cele din grădinițe și creșe și pot fi consultate AICI

Foarte important de reţinut este că părinții/tutorii/reprezentanții legali nu vor aduce la grădiniță, creșă, afterschool copiii cu boli infectocontagioase acute sau cu temperatură mai mare de 37,3 grade Celsius.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.