Brașovul va avea două „primării”? PNL și PSD i-au transmis un semnal lui Allen Coliban

După ce PNL și USR au „divorțat”, iar alianța din Consiliul Local Brașov a devenit istorie, liberalii încep să se apropie tot mai mult de social-democrați. Ba mai mult, cele două partide lasă impresia că pregătesc o „primărie paralelă”, care să preia gestionarea orașului. Dacă e așa, primarul Allen Coliban va fi pus într-o situație foarte complicată: fie va juca după regulile PSD – PNL, fie se va angaja într-un război de uzură până în anul alegerilor, în care se va putea baza numai pe cei 12 consilieri USR și, eventual, pe alegătorii din nucleul dur. Pentru că ceilalţi alegători, uşor-uşor par să se fi convins că nu au făcut o alegere fericită la ultimul scrutin…

Faptul că liberalii și social-democrații din Consiliul Local Brașov par că pregătesc „primăria paralelă” se deduce din vizita în teren pe care Sebastian Rusu și Lucian Pătrașcu au făcut-o, în această săptămână, în zona pasajului de la  Fartec. Cei doi au mers pentru „a documenta” posibilitatea amenajării unui skate parc acolo, discutând inclusiv cu cei care au propus proiectul. 

„Astăzi, miercuri 27 octombrie, ne-am întâlnit, cu Theodor și Christoph, și am mers împreună la fața locului. După votul negativ din Consiliul Local și toate necunoscutele de atunci, mi s-a părut firesc ca astăzi să-l invit la fața locului pe Lucian Pătrașcu, liderul consilierilor PSD din Consiliul Local. Am vizitat inclusiv investiția privată a lui Christoph, o sală amenajată într-o hală a fostei fabrici Fartec. Acolo unde există un circuit indoor pentru practicanții acestor sporturi. Pe Theodor, Christoph și colegii lor i-am invitat să le prezinte brașovenilor, în ședința ordinară de Consiliu Local, de vineri 29 octombrie, acest proiect realist și sustenabil pentru Brașov. Mențiune. Acesta nu este un proiect politic”, a scris Sebastian Rusu pe rețelele de socializare. 

Totuși, chiar dacă Rusu a spus că nu este vorba de un „proiect politic”, mesajul transmis către primarul Allen Coliban pare cât se poate de simplu și clar: Coliban va juca după regulile noastre sau va fi izolat” Altfel spus, prin „alianța de conjuctură” dintre PNL și PSD nu este exclus să avem o primărie a lui Coliban-USR și o primărie „USL”, asta pentru că liberalii și social democrații au majoritate în Deliberativul local și pot trece proiecte asupra cărora se înțeleg.

 

„Frate cu dracu’ până treci puntea”?

 

Acum rămâne de văzut cât va rezista această „înţelegere” între PNL şi PSD, având în vedere că şi Rusu și Pătrașcu sunt interesați de funcția de primar și nu este exclus ca cei doi să „dezgroape securea războiului” înainte de alegerile locale din 2024. Cel puțin acum, cei doi par a se fi aliat pentru a-l „trage pe linie moartă” pe Coliban, așa cum, recent, PNL și USR au făcut front comun împotriva PSD.  

De cealaltă parte, de acum încolo, USR și primarul Allen Coliban vor continua să vorbească despre USL 2. , un subiect care „prinde” la alegători. 

Cel mai probabil, din tot acest război al orgoliilor brașovenii vor fi  victime colaterale… 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.