Colegiul Național „Andrei Şaguna” îşi suspendă orele cu prezenţă fizică, din cauza COVID-19. Jumătate din clase sunt deja în online

Colegiul Național Andrei Șaguna îsi suspenda activitatea cu prezență fizică după ce 14 din cele 28 de clase au intrat în online, din cauza infectărilor cu SARS-CoV-2. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, la Colegiul Andrei Şaguna 17 elevi au fost confirmaţi cu COVID-19 şi două cadre didactice. 

În acest context, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a adoptat astăzi Hotărârea nr. 197/2021, privind aprobarea suspendării activității didactice în Colegiul Național „Andrei Șaguna” Brașov, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 14.10.2021, luând în considerare avizul Inspectoratului Școlar al Județului Brașov nr. 10088 din 13.10.2021 și avizul Direcției de Sănătate Publică a județului Brașov nr. 9673 din 13.10.2021. 

Procesul de învățământ poate continua în sistem online.

Reluarea cursurilor care presupun prezența fizică în Colegiul Național „Andrei Șaguna” se va dispune prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brașov, la propunerea conducerii unității de învățământ, cu avizul Inspectoratului Școlar al Județului Brașov și al Direcției de Sănătate Publică a județului Brașov, a anunțat Instituția Prefectului.

Colegiul Naţional Andrei Şaguna are 808 elevi. 

Potrivit datelor centralizate marţi de Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov, aproape 9.000 de elevi din județul învăţau, la începutul acestei săptămâni, în sistem online, ca urmare a răspândirii coronavirusului în rândul copiilor sau cadrelor didactice.

Numărul copiilor sau elevilor din clasele sau grupele online, ca urmare a cazurilor de coronavirus confirmate se ridica la 8.933. La aceştia se adaugă, de mâine, şi cei 808 de la „Şaguna”. Conform celui mai recent raport, de marţi, în școlile din județul Brașov au fost confirmați cu noul coronavirus 485 de elevi sau preșcolari, 132 de profesori și alți 34 de salariați din sistem. Pe de altă parte, potrivit datelor inspectoratului, numărul elevilor care au solicitat participarea la ore online pe motive medicale se ridică la 113. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.