Fabrica de zahăr de la Bod, vândută „la bucată” de lichidatorii judiciari

Cândva o mândrie a județului Brașov, Fabrica de Zahăr de la Bod pare a avea zilele numărate. Mai multe active ale societății comerciale sunt scoase la licitație de lichidatorii judiciari, apoi nu se știe ce se va întâmpla cu platforma industrială.

„Nu știu ce se va întâmpla cu platforma. Noi suntem înscriși la masa credală. În momentul de față sunt 2 firme care activează pe platformă. S-au acumulat datorii foarte mari la bugetul local și nu știm dacă vor recupera toți banii”, a declarat viceprimarul comunei Bod, Bogdan Pleșa.

Reamintim că Fabrica de la Bod a intrat în faliment în anul 2017, după ce în anul 2010 intrase în insolvență. Unitatea a fost privatizată în anul 1998, proprietar al unității devenind atunci Dan Tartagă, care, ulterior, a fost condamnat pentru infracțiuni economice.

Fabrica de Zahăr de la Bod a intrat în faliment în anul 2017, la solicitarea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice şi a Engie România. În 2011, societatea a intrat în insolvenţă şi nu a reuşit să se mai redreseze, având atunci datorii de peste 90 de milioane de lei. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.