Ghimbavul a trecut la o nouă generație de bănci. În centrul orașului au fost montate unele „smart”

Centrul Ghimbavului s-a schimbat anul acesta. Pe strada Lungă s-a refăcut spațiul verde, iar la capătul dinspre Biserica Fortificată a acestei artere a fost amenajat „parcul cu octogon”. În acest mic părculeț, au apărut și primele bănci smart din Ghimbav. Acestea sunt dotate cu sisteme de încărcare a telefoanelor mobile (prin wi-fi și mufă USB). De asemenea, cei care merg să se relaxeze la băncile smart din „parcul cu octogon” au acces la internet wi-fi. Nu în ultimul rând, băncile sunt dotate și cu senzori de monitorizare a calității aerului, dar și cu corpuri de iluminat, acestea fiind cele care asigură iluminatul ambiental al zonei. 

Alimentarea cu energie electrică a noilor bănci se face cu ajutorul panourilor solare. 

Primarul Ghimbavului, Ionel Fliundra, a menționat că la „parcul cu octogon” sunt prevăzute și alte lucrări, aici urmând a fi montată și o pergolă, care să asigure umbra în zilele călduroase de vară. 

Pe lângă băncile smart din centrul orașului, o a treia va fi amplasată în zona nouă a orașului, mai exact în Cartierul Florilor. 

„Orașul Ghimbav face încă un pas spre o comunitate smart.  Aceste băncuțe reprezintă o sursă verde de alimentare a telefoanelor mobile, dar reprezintă și o sursă inedită pentru iluminatul public”, a declarat primarul. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.