Încă o înfrângere pentru avocatul de lux adus de Allen Coliban. Tribunalul Covasna a dat câștig de cauză firmei P&P într-un proces cu Primăria Brașov

Tribunalul Covasna a emis o decizie favorabilă firmei P&P în procesul deschis împotriva Consiliului Local Brașov. Obiectul litigiului l-a constituit Hotărârea Consiliu Local Brașov prin care a fost eliminată taxarea parcărilor publice în timpul nopții și în zilele de duminică. 

Inițial, în luna mai, instanța covăsneană a suspendat aplicarea hotărârii de Consiliu Local. În 8 octombrie 2021 Tribunalul Covasna a emis o decizie în care se arată:

„Admite cererea formulată de reclamanta SC P&P SRL, în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local al Municipiului Brașov. Anulează Hotărârea Consiliului Local nr.692/27.11.2020 pentru modificarea şi completarea HCL nr.251/2005 republicata privind aprobarea Regulamentului de organizare si funcţionare al sistemului de parcare din municipiul Braşov”.

Hotărârea nu este definitivă. Municipalitatea brașoveană va putea depune recurs în termen de termen de 15 zile de la comunicare,  la Tribunalul Covasna.  

În acest litigiu, P&P a înregistrat „victorii pe linie” până în acest moment. Procesul a fost deschis la Tribunalul Brașov, însă, la solicitarea firmei amintite, în 23 aprilie 2021, Curtea de Apel Brașov a admis strămutarea cauzei la Tribunalul Covasna. Ulterior, tot la cererea acestei societăți comerciale, magistrații covăsneni au suspendat aplicarea Hotărârii Consiliului Local din anul 2020, apoi, după judecarea cauzei pe fond, Tribunalul Covasna a dat câștig de cauză reclamantului (P&P). 

Acesta este doar unul dintre procesele dintre P&P și Municipiul Brașov. Firma a solicitat în instanță anularea actului prin care Primăria Brașov a reziliat unilateral contractul de concesionare a locurilor de parcare. În această cauză, Tribunalul Covasna (28 iunie 2021) și Curtea de Apel Brașov (18 august 2021) au dispus suspendarea Hotărârii de Consiliu Local în baza căreia s-a emis notificarea de reziliere a contractului. În baza deciziei Tribunalului Covasna, P&P a reluat taxarea parcărilor în data de 1 iulie, 2021 după ce mai bine de o lună de pauză, în care parcările publice din Brașov au fost gratuite. Cauza se judecă acum pe fond. 

Primăria Braşov a mai pierdut un proces în „războiul” cu P&P. Primarul invocă unele „coincidențe”

Pe de altă parte, reprezentanții Primăriei Brașov susțin că depus mai multe plângeri penale, prin care solicită organelor abilitate să se pronunțe asupra modului în care a fost încheiat contractul. 

În procesele cu P&P, Primăria Brașov este reprezentată de avocata Georgiana Trandafir, care încasează de la municipalitatea brașoveană 470 lei pe oră, fără TVA. 

24.000 de euro eșecul, 400 de euro succesul. Un consilier local cere concedierea avocatului care apără Primăria Brașov în dosarele cu P&P

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.