Luptă strânsă în USR PLUS. Dacian Cioloș, noul președinte al USR PLUS

Dacian Cioloș este noul președinte al USR PLUS. În cel de-al doilea tur al alegerilor interne din partid, Dacian Cioloș a obținut 50,9% din voturi (19.603 voturi), iar Dan Barna 49,1% din voturi (18.908 voturi). La cel de-al doilea tur au votat 38.511 membri, dintr-un total de 44540 care au primit linkul pentru vot. Comparativ  la primul tur,  au votat  32.815 de persoane. Votul a fost electronic. 

Rezultatul scrutinului online urmează să fie validat de Congresul USR PLUS, care va avea loc în zilele de 2 şi 3 octombrie, la Romexpo, în Bucureşti. Tot la congres va fi ales și Biroul Național. 

Dan Barna: „Îmi închei mandatul cu satisfacții majore”

După aflarea rezultatelor, Dan Barna le-a mulțumit colegilor care s-au prezentat la vot.

„Rămânem același partid solid, care a adus reformă în România. Îmi închei mandatul cu satisfacții majore. Am preluat mandatul cu 1.000 de membri și 50 de filiale. Acum sunt peste 1.000 de filiale și peste 50.000 de membri. Este o creștere spectaculoasă. Eu rămân în acest proiect”, a declarat Barna.

Totodată, el i-a mulțumit lui Dacian Cioloș, care s-a implicat în fuziunea dintre USR și PLUS. 

Dacian Cioloș „Rezultatul acestui vot arată că în partid nu mai este falia dintre USR și PLUS” 

Noul președinte al USR PLUS a declarat că „rezultatul acestui vot arată că în partid nu mai este falia dintre USR și PLUS”. 

„Până în anul 2024, USR PLUS va avea un cuvânt important de spus. Trebuie să ne propunem câștigarea alegerilor prezidențiale, dar a celor locale și parlamentare. În asigur pe Dan Barna și pe colegi că vom lucra împreună”, a declarat Cioloș. 

Alt președinte, aceeași poziție: în Guvern, dar fără Cîțu 

În ceea ce privește revenirea la Guvernare, Cioloș a menționată că „mâine (2 octombrie – n.r.) va fi ales noul Birou Național, apoi vedem ce decizii vom lua. Nu cred că poziția de până acum nu cred că se va schimba. Putem intra într-un guvern cu PNL și UDMR fără Florin Cîțu”. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.