Noi studii pentru reconversia Platformei Rulmentul din Brașov. Contractul, estimat la aproape 240.000 lei, include și numărarea arborilor și descoperirea zonelor contaminate

Primăria Brașov a lansat zilele trecute o licitație estimată la 239.190 lei (inclusiv TVA), pentru realizarea mai multor studii necesare elaborării Planului Urbanistic Zonal ce va sta la baza reconversie Platformei Rulmentul. 

Contractul include cinci studii, mai exact cel geotehnic – estimat la 22.610 lei, cel hidrologic – 21.420 lei, cel topografic – 111.860 lei, cel de contaminare – 51.170 lei și cel de vegetație – 32.130 lei.  

Conform documentației disponibile pe platforma electronică de achiziții publice, prin studiul de vegetație va fi realizat un inventar al arborilor de talie mare, va fi identificată vegetația valoroasă, dar și speciile invazive.

Prin studiu de contaminare vor fi căutate eventualele eventualele scurgeri de substanțe poluante și va fi pregătită o hartă cu zonele de depozitare a deșeurilor industriale. Tot prin acest studiu va fi pregătită o lista a utilajelor și echipamentele care mai există pe platformă. Nu în ultimul rând, studiul va include un set de recomandări și planuri de acțiune pentru realizarea următoarelor etape de investigare a zonelor contaminate de pe platformă.
Pe fosta platformă industrială, municipalitatea braşoveană vrea să amenajeze spaţii de agrement, sportive, culturale, dar şi a unui parc.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.