Toți elevii intră în vacanță de luni. Decizia a fost anunţată de Iohannis, după şedinţa de criză de la Cotroceni

Toți elevii intră în vacanță de luni, pentru două săptămâni, a anunțat președintele Klaus Iohannis după o ședință de criză la Cotroceni, pe tema pandemiei. La discuții a participat și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
 
”Şcolile sunt puternic afectate, este evident, prin elevi şi prin personal, profesori, care se îmbolnăvesc. În mod normal, de luni ar fi vacanţă pentru cei mici. S-a decis astăzi ca această vacanţă să fie valabilă nu numai pentru primar ci şi pentru gimnaziu şi liceu, pentru două săptămâni”, a anunțat Iohannis miercuri seară.
 
Anterior, surse oficiale au declarat pentru HotNews.ro că vacanța pentru preșcolari și elevii din clasele primare programată de luni, 25 octombrie, până pe 31 octombrie ar putea fi extinsă și pentru elevii din celelalte clase, de gimnaziu și liceu. Este una dintre variantele luate în calcul de guvern, ca măsură în contextul recordurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 și a ratei mici de vaccinare.  În plus, această vacanță s-ar putea prelungi și dincolo de data de 31 octombrie. 
 
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat pentru HotNews.ro că „toate variantele sunt deschise, în condițiile în care nu înțelegem să ne vaccinăm”:   
 
”În situația în care se suspendă și alte activități, în interesul protejării dreptului la sănătate al elevilor și cadrelor didactice, susținem adaptarea structurii anului școlar la situația epidemiologică extrem de gravă”, a afirmat Cîmpeanu. 
 

Pentru cei care întreabă de ce este preferabilă vacanța în loc de intrare in online (aceiași care nu au auzit de echitate in educatie) le răspund ca din punct de vedere al vitezei de transfer minime pentru o predare online (cât de cât) este necesar sa existe 100 MB/sec. Asta exista doar pentru maximum 50% din teritoriul României. În Bucuresti avem viteză de transfer de 10 ori mai mare (1 GB/sec) și tot avem probleme,” a mai declarat Cîmpeanu.

Iohannis: Purtarea măştii va deveni obligatorie peste tot, certificatul verde va fi necesar la toate activităţile, iar circulaţia va fi restricţionată noaptea

1 Comentariu

  1. sa fiti ai dracului cu tigania voastra.ma gindesc foarte serios sa imi retrag copilul de la scoala findca in modul acesta mai rau in fac si ei si noua.avem niste imbecili la guvernare niste slugi ordinare clanului infractional UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.