Site icon

Un brașovean, propunerea lui Cioloș la Ministerul Agriculturii, în Guvernul monocolor

Premierul desemnat Dacian Cioloş este aşteptat să depună luni, la Parlament, programul de guvernare şi lista Cabinetului, scrie Agerpres.  Duminică, Biroul Naţional al USR şi, ulterior, Comitetul Politic al partidului au aprobat lista membrilor Guvernului, propuşi de Dacian Cioloş, şi programul de guvernare. Printre miniștrii de pe lista  lui Cioloș se află și brașoveanul George Cățean, care este propus să conducă Ministerul Agriculturii. De altfel, Cățean a fost și secretar de stat în perioada în care USR a fost la guvernare alături de PNLl. 
 
 
George Cățean, unul dintre fermierii de succes din județul Brașov, a ocupat un post de secretar de stat la Ministerul Agriculturii, în luna februarie, iar în septembrie el a fost destituit împreună cu toți secretarii de stat propuși de USRPLUS.
 
LISTA COMPLETĂ DE MINIȘTRI PROPUȘI DE DACIAN CIOLOȘ, AICI
 
Planul lui Cățean Minister, anunțat chiar de acesta la momentul la care a venit pe postul de secretar de stat, era acela de a modernizara agricultura, în trei etape și de a echilibra balanța dintre producător și comerciant. (Detalii AICI)
 
Reamintim că preşedintele USR, Dacian Cioloş, a fost nominalizat, lunea trecută, de şeful statului Klaus Iohannis candidat la funcţia de prim-ministru. El va veni în Parlament cu propunerea de Guvern monocolor în maxim 10 zile, însă deocamdată se poate baza doar pe 80 de voturi de susținere, cât deține în prezent USR PLUS în Legislativ.  Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor (cel puţin 234 de voturi) – o majoritate pe care, cel puțin în acest moment, Cioloș nu a reușit să o atragă. 
“Mergem până la capăt pentru simplul fapt că politicianul român trebuie să-i redea cetăţeanului român încrederea în stat şi în capacitatea acestuia de a-i apăra interesele cât mai bine cu putinţă. Politicianul poate lua decizii bune sau proaste, dar cel puţin la fel de importantă precum decizia în sine (şi rezultatul acesteia) este buna-credinţă pe care se fundamentează decizia sa. A greşi e cât se poate de uman, a fi lipsit de onestitate şi de bună-credinţă este o lipsă de caracter în momente calme şi o ticăloşie în momente de criză”, a scris Cioloş, duminică, pe Facebook.
Conform articolului 103 din Constituţia României, candidatul pentru funcţia de prim-ministru trebuie să ceară, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.
Exit mobile version