Universitatea Transilvania din Braşov urcă 32 de locuri în topul Best Global Universities

Universitatea din Brașov ocupă locul 760 la nivel mondial și locul 312 la nivel european, în topul Best Global Universities, în urcare cu 32 de poziții față de ediția precedentă, când s-a clasat pe locurile 792, respectiv 328.

Dintre universitățile românești, Universitatea Transilvania din Brașov se află pe locul 3 în clasament, pe primele două locuri fiind Universitatea Babeș Bolyai (locul 675 la nivel mondial) și Universitatea de Vest din Timișoara (locul 738 la nivel mondial).

În total, din România au fost incluse în acest clasament 11 universități, la care se mai adaugă încă una care a fost doar menționată. 

U.S. News Best Global Universities este un clasament internațional care ierarhizează universitățile pe baza performanțelor academice, dar și în funcție de reputația globală și regională a acestora. Ranking-ul din acest an include cele mai bune 1.750 de universități din Statele Unite ale Americii și din alte 90 de țări din întreaga lume, cu 72 de universități mai mult față de ediția precedentă a clasamentului. Acestea au fost evaluate în funcție de 13 indicatori de performanță, printre care numărul publicațiilor, al cărților și al conferințelor, numărul total al citărilor, impactul acestora, aparițiile regăsite în topul celor mai citate publicații, dar și procentul publicațiilor cu colaborare internațională.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.