Când tatăl combate, iar fiul dezvoltă: Fiul fostului șef al BCCO Brașov, cercetat pentru trafic de droguri de risc

Roberto-Mihai Florescu, fiul fostului șef al Biroului de Combatere a Crimei Organizate Brașov Gabriel Florescu (ieșit între timp la pensie), este reținut sub arest la domiciliu, într-un doar în care este cercetat pentru trafic de droguri de risc, în formă continuată. Tribunalul Brașov a emis soluția pe data de 28 octombrie, iar aceasta este valabilă pentru următoarele 30 de zile. 

Soluția pe scurt, emisă de Tribunalul Brașov: 

Solutia pe scurt: În temeiul art. 227 alin. (1) Cod de procedură penală, respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov în dosarul de urmărire penală nr. 153/D/P/2021. În temeiul art. 227 alin. (2), raporat la art. 202 alin. (4) lit. d) şi art. 218 Cod procedură penală dispune luarea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpatul Florescu Roberto-Mihai , cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii trafic de droguri de risc, în formă continuată, prevăzută de art. 2 alin. 1 din Legea 143/2000, cu aplicarea art. 35 alin. 1 C.pen. (trei acte materiale), pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 28.10.2021 şi până la data de 26.11.2021, inclusiv. În temeiul art. 221 alin. (1) Cod procedură penală, impune inculpatului Florescu Roberto-Mihai obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte efectiv, respectiv imobilul situat în … fără permisiunea organului judiciar ce a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În temeiul art. 221 alin. (2) Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, inculpatul Florescu Roberto-Mihai trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu suspecţii Calfa Dragoş Nicolae, Rizescu Filip sau cu martorul Mihăilescu George-Adrian. Desemnează drept organ însărcinat cu supravegherea executării măsurii Biroul Supravegheri Judiciare din cadrul IPJ Braşov. În temeiul art. 221 alin. (4) Cod de procedură penală, atrage atenţia inculpatului Florescu Roberto-Mihai că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Pe durata măsurii, inculpatul poate părăsi imobilul de domiciliu pentru prezentarea în faţa organelor judiciare, la chemarea acestora. În baza art. 204 alin. (3) Cod procedură penală, luarea măsurii arestului la domiciliu este executorie. Dispune plasarea inculpatului sub măsura preventivă a arestului la domiciliu, daca nu este reţinut sau arestat în altă cauză. În temeiul art. 221 alin. 8 Cod procedură penală prezenta încheiere se comunică inculpatului Florescu Roberto-Mihai, organului de supraveghere, respectiv Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Braşov prin structura competentă, Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a Persoanelor de la domiciliul inculpaţilor şi Poliţiei de Frontieră Române. În baza art.275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie, în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu azi, 28.10.2021, ora 14:50.

Tânărul Florescu a mai fost în atenția Poliției, în 2019, când a fost depistat de polițiștii prahoveni, cu ajutorul aparatului radar, în timp ce conducea un autoturism cu o viteză peste limita admisă, în localitatea prahoveană Potigrafu. La verificările mai amănunțite, polițiștii au constatat că Florescu nu deținea permis de conducere. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.