Clinica privată din Braşov cu care colabora medicul şpăgar de la Spitalul Judeţean îl pune „pe liber”

Clinica privată cu care colaborează dr. Sorin Baloş, reţinut aseară pentru 24 de ore, după ce a fost prins în flagrant în timp ce încasa un “rest” de şpagă de la un pacient, renunţă la serviciile acestuia.

RMN Diagnostica a anunţat azi, într-un comuniat de presă că, deşi flagrantul a avut loc la sediul clinicii private (pentru o intervenţie chirurgicală ce a avut loc la Spitalul Judeţean, în sistem public), mita nu are legătură cu servicii prestate în sistemul privat.

„Medicul Sorin Baloș presta servicii medicale  în cadrul clinicii noastre, în baza unui contract de prestări servicii, ce implicau doar consultație și control, fără niciun fel de alte servicii sau tratamente adiacente. De când activăm pe piața serviciilor medicale (2007 la Sibiu și 2014 la Brașov) nu ne-am confruntat cu nicio astfel de practică sau de reclamație legată de modul de abordare al medicilor noștri angajați sau colaboratori. Este adevărat că fapta s-a petrecut în clinica noastră din Brașov, în programul de consultație al medicului Sorin Baloș, însă facem precizarea că nu pentru tratamente sau intervenții efectuate în cadrul centrului nostru. Ne delimităm total de astfel de practici, deoarece acestea contravin valorilor și misiunii noastre pe piața medicală, numărul de pacienți investigați și tratați la care am ajuns astăzi, fiind exclusiv rezultatul muncii și profesionalismului și moralității personalului medical”, au precizat reprezentanţii RMN Diagnostica.

Clinica privată a precizat că nu se va mai putea identifica cu actele medicale prestate de dr. Sorin Baloş:

„Dăm asigurări tuturor pacienților că în cadrul centrului nostru primează actul medical, diagnosticarea corectă și tratamentul precis, pacientul fiind mereu în centrul atenției echipei medicale. Avem încredere că justiția își va face treaba corect și în acest caz”.

Reamintim că dr. Baloş a fost ridica aseară de poliţişti, în timp ce primea 8000 de lei mită, pentru o intervenţie pe care a realizat-o la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov. Intervenţia este 100% decontată de Casa de Asigurări de Sănătate Braşov, însă medicul a cerut sume „la negru” pentru el şi echipa sa. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.