S-a decis traseul autostrăzii Sibiu – Făgăraş. Artera de 68 de km presupune o investiţie de 7,5 miliarde lei

Consiliul Tehnico- Economic de Avizare al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii a avizat în data de 28 Decembrie Studiul de Fezabilitate pentru proiectul Autostrada Sibiu- Făgăraș. Autostrada, cu o lungime de circa 68 de kilometri, are o valoarea totală estimată la circa 7,5 miliarde de lei.

Proiectanţii care se ocupă de sectorul de autostradă Făgăraş – Sibiu au finalizat studiul de impact asupra mediului şi au decis să recomande traseul pentru acesta. În calcul au fost luate două variante, iar echipa de proiectare s-a oprit asupra Traseului 2, care afectează mai puţin zonele în care trăiesc mamiferele mari.

Traseul 2 are o lungime de 68,050 kilometri şi este împărţit în patru tronsoane:

Traseul Autostrăzii Sibiu-Făgăraș pornește din dreptul localității Boița și se termină în apropierea Municipiului Făgăraș. Traseul trece adiacent de localitășile Turnu Roșu, Sebesu de Jos, Racovița, Marsa – Avrig, Porumbacu de Jos – Porumbacu de Sus, Sărata, Scoreiu, Carta, Arpașu de Jos, localități ce aparțin județului Sibiu și de localitățile Ucea de Jos – Ucea de Sus, Vistea de Jos – Vistea de Sus, Dragus, Sâmbăta de Jos, Voila – Voivodeni, Dridif – Luta, Hurez, Municipiul Fagăraș și Ileni, din județul Brașov, are lungimea de 68,05 km și este împărțit în 4 tronsoane:
 
  • Tronsonul 1 – km 0+000 – km 14+253 (lungime = 14.253 km) Boița (Autostrada Sibiu-Pitești) și Avrig-Marsa (DJ105G)
  • Tronsonul 2 – km 14+253 – km 34+175 (lungime = 19.922 km) Avrig-Marsa (DJ105G) și Arpasu de Jos (DN1)
  • Tronsonul 3 – km 34+175 – km 51+785 (lungime = 17.610 km) Arpașu de Jos (DN1) – Sâmbăta de Sus (DJ 105B)
  • Tronsonul 4 – km 51+785 – km 68+050 (lungime = 16.265 km) Sâmbăta de Sus (DJ 105B) – Municipiul Făgăraș/ Drum de legătură cu DN1.

În județul Brașov, autostrada Sibiu – Făgăraş va trece pe teritoriul localităților Ucea de Jos – Ucea de Sus, Viștea de Jos – Viștea de Sus, Drăguș, Sâmbăta de Jos, Voila – Voivodeni, Dridif – Luța, Hurez, municipiul Făgăraș și Ileni.

Conform proiectului, urmează să fie amenajate şapte noduri rutiere, la Boița, Avrig, Arpașu, Sâmbăta, Ileni, Victoria, Făgăraș

Pe traseul autostrăzii sunt prevăzute viaducte, 63 de poduri, 85 de podețe şi culoare pentru mamifere precum urşii şi lupii.

Pentru a face loc viitoarei autostrăzi Făgăraş – Sibiu, mai patru construcții pe lângă exproprierile de terenuri vor fi demolate și șapte clădiri rezidențiale, două clădiri cu destinație industrială edilitară și agricolă, 12 anexe gospodărești sau construcții nepermanente și structura metalică a unei balastiere dezafectate.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.