După scumpire, urmează ieftinirea. Brașovenii racordați la sistemul centralizat de termoficare vor plăti mai puțin pentru încălzire

Brașovenii vor plăti facturi mai mici pentru încălzire, din 1 ianuarie, măsură ce urmează a fi supusă aprobării în ședința din această lună a Consiliului local Brașov. Proiectul de hotărâre este pregătit de Serviciul Public Local de Termoficare (SPLT) și vine ca urmare a reducerii cotei de TVA de la 19% la 5%. 

„Guvernul a aprobat reducerea TVA pentru energia termică săptămâna trecută, printr-o Ordonanță de Urgență, iar măsura este valabilă pentru sezonul de iarnă. Luna aceasta noul tarif va fi supus aprobării Consiliului Local Brașov și va fi valabil începând cu data de 1 ianuarie 2022. Pentru consumatorii casnici, este vorba de o reducere a facturii”, a declarat directorul SPLT Brașov, Mircea Marin. 

În municipiul Brașov, la sistemul centralizat de termoficare mai sunt racordate aproximativ 5.600 de apartamente, iar în acest moment, costul mediu cu încălzirea pentru un apartament cu două camere este de 290 de lei pe lună. 

Reamintim că luna trecută prețul energiei termice pentru populație a fost majorat de la de la 198,97 lei/gigacalorie (inclusiv TVA) la 264 lei/gigacalorie (inclusiv TVA). Decizia a fost aprobată de Consiliul Local Brașov, ca urmare a unui ordin al ANRE, care prevedea o creștere cu 83% a costului energiei termice produse în sistem de cogenerare. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.