Grădiniţa 34 din Braşov are panouri solare dar abia din acest an va fi eficientizată energetic. Documentaţiile au fost atribuite direct

Grădinița nr. 34, prima din municipiul Brașov care beneficiază de panouri solare pentru producerea energiei electrice, va fi eficientizată energetic în acest an. Primăria municipiului Brașov a atribuit un contract de 100.000 de lei unei firme din cluj, pentru realizarea documentației tehnice. Compania care se va ocupa de această documentație este aceeași care a obținut și contractul pentru dosarul de avizare a demolării sălii de sport de pe strada Panselelor. Iar atribuirea s-a făcut tot direct. 

În baza contractului de 100.000 de lei, SC Macos Project SRL din Cluj-Napoca, va executa „servicii de proiectare tehnico-economica pentru lucrări de conformare și implementare a măsurii în vederea obţinerii eficientizării energetice la clădiri de învăţământ”, mai exact la Grădiniţa nr. 34.

Este vorba despre „elaborare documentaţie topografica pentru faza D.A.L.I (avizarea acesteia se face de către beneficiar); Studiu geotehnic, elaborare documentaţie obţinere Certificat de Urbanism, inclusiv documentaţii obţinere avize şi acorduri necesare depunerii proiectului (costurile aferente avizelor şi acordurilor intră în sarcina beneficiarului); expertiza tehnică structurală; elaborare documentaţie D.A.L.I.; audit energetic; elaborare lista cu principalele dotări – după caz şi elaborare listă cu utilaje tehnologice aferente investiţiei.

Grădiniţa nr. 34, prima unitatea de învăţământ prosumatoare din Braşov

În urmă cu o aproape o lună, Grădinița cu program prelungit nr. 34, de pe str. Turnului nr. 2, a devenit prima unitate școlară din Brașov care se autoalimentează cu energie produsă din surse regenerabile, iar surplusul îl livrează în reţeaua furnizorului de energie Electrica Furnizare.  Sistemului de panouri fotovoltaice, montat pe acoperișul grădiniței ar urma să trnsforme unitatea de învăţământ, în unele perioade ale anului, într-un  prosumator, adică  persoană juridică ce produce pentru consumul propriu și injectează surplusul în rețea, contra cost, pe baza unui contract de vânzare-cumpărare cu furnizorul lor de energie electrică. 

Sistemul instalat la Grădiniţa nr. 34 cuprinde 16 panouri fotovoltaice 375 Wp fiecare, total instalat 6 kWp; structură de susținere; un invertor 5 kW; smart meter, protecții și tablou conexiuni.  Investiţia pentru punerea lui în funcțiune se ridică la 32.000 de lei şi a fost susţinută de  companii membre ale Organizației Patronale a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România – PATRES.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.