Trei turiști care schiau ieri în Poiana Brașov au ieșit „în decor”. Au fost recuperați din afara pârtiilor

Salvamontiștii din Poiana Brașov au recuperat ieri trei turiști care au ales să schieze în afara pârtiilor. Prima dintre intervenții a fost în zona Vanga, unde un turist s-a rătăcit, după ce a părăsit pârtia amenajată.

Sara, salvamontiștii au fost solicitați să intervină pentru recupera 2 schiori rătăciți pe Valea Lamba. „După ce au sunat la Salvamont, fiind surprinși de întuneric, li s-a spus să urce pe urmele pe care au coborât, urmând să facă joncțiunea cu echipa de salvatori montani plecată în căutare. Au fost găsiți în stare bună și reduși pe pârtie , pe poteca turistică cruce albastră -Valea Lamba”, au anunțat reprezentanții Salvamont Poiana Brașov. 

Sâmbătă, 22 ianuarie, Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină, în total, în 11 cazuri, totalizând 12 persoane. Opt s-au accidentat în timp ce practicau sporturile de iarnă și au necesitat, din partea salvatorilor montani, asistență medicală și transport la baza muntelui, 3 fiind predate structurilor SAJ/SMURD.
O persoană care se afla în drumeție pe Tâmpa a suferit un traumatism de membru inferior. Dupa ce i s-a acordat primul ajutor, a fost transportată și mai apoi predată echipajului SMURD venit în sprijin. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.