„În numele a milioane de români”: George Simion a sărit la gâtul ministrului Energiei. Deputatul AUR către Virgil Popescu: „Ești un hoț”. Răspunsul lui Popescu: „Ești un prost”

Deputatul AUR George Simion a reușit, din nou, să iasă în evidență printr-un gest agresiv, ținta lui directă fiind, de această dată, ministrul Energiei, Virgil Popescu. Incidentul s-a produs luni, chiar la tribuna Parlamentului, în timpul dezbaterii moțiunii simple împotriva Ministrului Energiei, când, în timp de ministrul citea discursul, George Simion a început să strige din sală: „Hoțule, hoțule”.

Ministrul Energiei i-a cerut președintelui de ședință să îl roage „pe domnul Simion să se ducă la domnul Putin să ieftinească gazul. Că văd că pe domnul Simion îl frământă alte lucruri”.

Probabil iritat de această ironie, Simion a venit la tribună a pus mâna pe gâtul ministrului și a continuat să strige „Ești un hoț”. 

Președintele de ședință i-a cerut lui Simion să ia mâna de pe ministru, iar chestorilor să îl îndepărteze pe deputatul AUR. George Simion a plecat singur , iar Virgil Popescu nu s-a abținut până nu i-a spus o dată: „La Rusia cu dumneavoastră”.

 Iritat și de această afirmație, Simion s-a întors la tribună, l-a prins de mână pe ministru și a continuat să strige: „Ești un hoț”.

Ministrul, la fel de „prins” în această poveste, a ales să îl provoace, spunându-i „Hai, hai, lovește-mă”. Probabil că doar astel crede ministrul Popescu că ar obține mai mult capital de simpatie, în situația în care se află domeniul energiei în România…

După câteva scandări, Simion a plecat, iar Virgil Popescu i-a strigat, din nou: „Ești un prost”. 

George Simion: „Vorbesc în numele a milioane de români”

După incident, George Simion a declarat pentru Antena 3 de ce a avut ieșirea violentă din Parlament, când l-a agresat pe ministrul Energiei, Virgil Popescu. 

„El este un hoț și e vinovat pentru facturile românilor. Am fost la el să-i spun că e un hoț, pentru că este un hoț. Omul acesta e vinovat pentru facturi… Nu e nicio agresiune, pentru că nu i-am făcut nimic. Am pus mâna pe el… M-a deranjat faptul că e un hoț și vorbesc în numele a milioane de români care sunt deranjați de facturile pe care le primesc”, a declarat Simion. 

Virgil Popescu: „Se uita foarte amenințător în ochii mei”

După incidentul din Parlament, Virgil Popescu a declarat pentru Digi 24 că s-a temut că ar putea degenera conflictul. El a spus că Simion „se uita foarte amenințător în ochii mei”.

Ministrul nu a mai citit discursul de la tribună. 

Parlamentari PNL și PSD au părăsit sala. Dan Barna (USR) a încercat să „marcheze un punct”

După acest incident, ședința a fost întreruptă, dar fost reluată după câteva minute. În semn de protest, față de gestul lui George Simion, parlamentarii PNL și PSD au părăsit sala. În schimb, de la tribuna Parlamentului, Dan Barna (USR) i-a acuzat pe parlamentarii PSD și PNL că „profită de o violență a celor de la AUR pentru a bloca o moțiune simplă” și a spus că gestul parlamentarilor din coaliție „este de neacceptat”. 

După incidentul din Parlament, Parchetul General s-a sesizat din oficiu cu privire la agresiunea comisa de George Simion asupra ministrului Virgil Popescu. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.