Primăria Budila a obținut o finanțare nerambursabilă pentru mai multe investiții, educație parentală și alte campanii de conștientizare

Primăria Budila a anunțat că în parteneriat cu Asociația Sprijin și Dezvoltare din Brașov a început implementarea proiectului „Cheia viitorului – Incluziune socială în comuna Budila”, pentru care a fost acordată o finanțare nerambursabilă în valoare de  999.355 euro, oferită de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE în cadrul Programului Dezvoltare Locală.

Conform descrierii proiectului, de acest proiect vor beneficia 1.335 de persoane și familii de etnie romă, vulnerabile (la care se adaugă și 65 de persoane, membri ai comunității aparținând populației majoritare, care locuiesc în zonele de intervenție ale proiectului și trăiesc în condiții socio-economice similare cu persoanele de etnie romă din grupul țintă principal, în situații de risc sau confruntându-se cu diverse forme de excluziune socio-economică) precum și 500 de membri ai comunității aparținând populației majoritare, subiecți ai campaniei de conștientizare/sensibilizare. Totuși, de investițiile care se vor realiza în comună vor putea beneficia toți locuitorii, indiferent de situația economică și de etnie. 

Mai exact, printre altele, prin acest proeict se va construi ș dota o grădiniță cu program prelungit. De asemenea, va fi construit și dotat un cabinet stomatologic și unul medical. 

Pe de altă parte, tot prin acest proiect se va desfășura un program de educație partentală, unul de prevenire a abandonului școlar, va fi derulat un serviciu de ocupare, dar și o campanie de antidiscriminare. 

Implementarea proiectului a început în 1 ianuarie 2022 și trebuie finalizat în 24 de luni. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.