Reconversia platformei industriale Rulmentul în cel mai mare spațiu de agrement al Brașovului se împiedică în studii

Primăria municipiului Braşov se află în continuare în căutarea unei firme care să se ocupe de o parte din documentaţia aferentă reconversiei fostei platforme industriale Rulmentul. Licitaţia pentru realizarea documentelor şi planurilor de reconversie a fost lansată anul trecut, în noiembrie, având o valoare estimată de 239.190 de lei (TVA inclus) şi era atunci împărţită în cinci loturi, respectiv elaborarea studiului geotehnic (valoare estimată 22.610 lei, cu tot cu TVA), elaborarea studiului hidrologic (valoare estimată – 21.420 lei, cu TVA), elaborarea studiului topografic (valoare estimată – 111.860 lei, cu tot cu TVA), elaborare studiu de contaminare (valoare estimată – 51.170 lei, cu tot cu TVA) şi elaborare studiu de vegetaţie (valoare estimată 32.130, cu tot cu TVA).

Procedura de achiziţie publică nu a mers prea simplu. Pentru două dintre loturi, respectiv cel de întocmire a unui studiu geotehnic şi cel de realizare a unui studiu hidrologic, ofertele înregistrate nu au îndeplinit criteriile de conformitate. Astfel, procedura a fost anulată, la 10 februarie şi reluată ieri, cu termen nou de depunere a ofertelor stabilit la 28 februarie. Valorile celor două contracte sunt aceleaşi – 22.610 lei pentru studiul geotehnic şi 21.420 de lei pentru studiul hidrologic.

Reamintim că pentru reconversia fostei platforme industriale Rulmentul există o finanţare europeană atrasă de Primăria Braşov în anul 2020, în vederea realizării tuturor documentaţiilor. Acestea includ un studiu istoric, care a fost deja realizat în cursul acestui an, un studiu de fundamentare, care este în curs de realizare, şi Planul Urbanistic Zonal, necesar investiţiei. În baza acestor documente se va face ulterior un concurs de soluţii. Primăria are în plan să construiască, pe fosta platformă industrială, cea mai mare zonă de agrement din oraş, cu spaţii pentru sport, pentru activităţi culturale şi cu parcuri. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.