RIAL este bună de plată, după ce primarul Allen Coliban l-a concediat pe fostul director al societății

RIAL SRL, firmă aflată în subordinea Consiliului Local Braşov, este bună de plată, după ce fostul director, Doru Constantin, a câştigat la Curtea de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie (for de arbitraj prevăzut în contractul dintre părţi), plângerea depusă contra societăţii. Fostul director a fost destituit, în urmă cu aproape un an, de către primarul Allen Coliban şi înlocuit temporar cu unul dintre apropiaţii primarului, Sorin Jula, care ulterior a şi câştigat concursul organizat pe post. Decizia Curţii de Arbitraj de pe lângă CCI este definitivă şi obligatorie.

Decizia este finală şi obligatorie

În urma acestei decizii, RIAL va trebui să îi plătească fostului director suma de 124.000 de lei, reprezentând drepturi salariale pentru perioada aprilie 2021, când a fost concediat de primar – februarie 2022, când a încetat contractul de mandat. Pe de altă parte, tot Curtea de Arbitraj a decis să respingă şi cererea RIAL SRL de a solicita fostului director Doru Constantin, suma de 3,5 milioane lei, reprezentând ceea ce actuala conducere a societăţii comerciale considera că reprezintă pierderi la data de 31 decembrie 2020, cauzate de managementul incorect al companiei.

„La data de 31 decembrie 2020, RIAL înregistra un profit de aproximativ 11.000 de lei, care s-a regăsit și în bugetul pe anul 2021. Apoi, când au depus bilanțul, în luna iunie a anului 2021, nu în luna mai, așa cum prevedea legislația, a apărut un minus de 3,5 milioane de lei. De altfel, în decizia Consiliului de Administrație al SC RIAL SRL, prin care a fost aprobată situația financiară a societății se menționează că auditorul statutar a avut o opinie separată”, a declarat fostul director al RIAL SRL, Doru Constantin.

„A primit 9 milioane pentru a redresa societatea dar la finalul lui 2021 a ieşit pe minus cu 5 milioane”

Pe de altă partea, fostul director a ţinut să sublinieze că în perioada mandatului său nu a avut nicio propunere de majorare a propriului salariu, lucru care s-a întâmplat la puține luni după instalarea actualului director, Sorin Jula.

„Cred că acum se vede cine este hoț și mincinos. Ce a făcut actualul director pentru a recupera pierderea invocată? A primit o majorare de capital de 9 milioane de lei de la bugetul local, pentru a redresa societatea. Dar la finalul anului 2021 avea un minus de 5 milioane de lei”, a declarat Constantin.

Actualul director al RIAL SRL, Sorin Jula, nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere despre deciziile Curții de Arbitraj.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.