După isteria din benzinării, românii dau buzna în magazine pentru ulei alimentar

După isteria de la stațiile de ombustibili, magazinele sunt luate cu asalt în aceste zile de românii speriați că prețurile la uleiul de floarea soarelui ar putea crește brusc. De altfel, rafturile se golesc nu doar de ulei, ci și de făină, orez, conserve sau paste făinoase.

Mai multe imagini au fost suprinse, în diverse magazine din România, în seara zilei de vineri, cu oameni cumpărând cantități mari de ulei alimentar. Zvonurile privind o presupusă criză de ulei de floarea soarelui și scumpirea drastică a produsului, de la aproximativ 8 – 9 lei în prezent, a 14 lei, au început să circule pe rețelele sociale în cursul zilei de vineri. 

Pe de altă parte, trebuie spus că panica uleiului este prezentă în mai multe țări. Una din cele mai afectate țări este Spania, care importă peste jumătate din acest produs din Ucraina. Așa că spaniolii recurg la o măsură dură: raționalizează uleiul de floarea soarelui. Potrvit mediafax.ro, spaniolii au decis să ia această măsură drastică din cauza războiului din Ucraina. 

La nivel european s-a dat un avertisment că războiul ar putea afecta producția de ulei, din lipsa materiei prime. Până la patruzeci la sută din catintatea de floarea soarelui este importată din Ucraina.

 

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.