Jurnalist american, ucis de ruși lângă Kiev. Alți doi corespondenți sunt răniți

Un jurnalist american, colaborator al New York Times a fost ucis în apropiere de Kiev, afirmă șeful poliției din regiune, într-o postare pe Facebook, potrivit Guardian și Nexta TV.

UPDATE 15:20 alți doi corespondenți de presă au fost răniți, potrivit unei noi postări a șefului poliției regionale, care a adăugat că aceștia au fost duși la un spital din capitala ucraineană.

Jurnalistul video Brent Renaud, în vârstă de 51 de ani, a fost împușcat când forțele ruse au deschis focul asupra unei mașini în apropiere de Irpin. 

Un alt jurnalist care se afla cu el în acel moment a fost transportat la spital pentru tratament în urma atacului, potrivit primelor informații.

New York Times a transmis că este profund afectat de veste, precizând că Renaud a lucrat de mai multe ori pentru ziar, dar nu era trimis de publicație acum în Ucraina, legitimația prezentată de poliția ucraineană fiind emisă acum câțiva ani.

Brent Renaud, un povestitor al tragediilor din toate colțurile lumii

Brent Renaud, câștigător al mai multor premii, și-a petrecut ultimele două decenii producând filme și programe de televiziune împreună cu fratele său Craig, potrivit imdb.com.

Frații Renaud sunt cunoscuți mai ales pentru că spun poveștile oamenilor din punctele dramatice ale lumii, iar proiectele lor au acoperit războaiele din Irak și Afganistan, cutremurul din Haiti, tulburările politice din Egipt și Libia, lupta pentru Mosul, extremismul din Africa, violența cartelurilor din Mexic și criza tinerilor refugiați din America Centrală.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.