O bază ucraineană aflată la 25 km de granița cu Polonia, atacată de ruși cu rachete

Foto: Twitter

Un atac aerian a fost lansat asupra unei baze militare ucrainene din Iavoriv, în vestul țării, în apropiere de granița cu Polonia, a anunțat duminică administrația militară regională din Lviv, transmite Reuters.

„Ocupanții au lansat un atac aerian asupra Centrului internațional pentru menținerea păcii și securității (IPSC). Potrivit datelor preliminare, au lansat opt rachete”, a precizat administrația într-un comunicat. 

Ulterior, guvernatorul din Lviv a precizat că s-au tras 30 de rachete asupra centrului. Potrivit acestuia, în atacul aerian asupra unității din Iavoriv au fost ucise nouă persoane, iar alte 57 sunt rănite. Un jurnalist Guardian aflat în oraș afirmă că numărul morților este însă de cel puțin 20. De asemenea, un martor Reuters spune că a văzut 26 de ambulanțe îndreptându-se spre unitatea militară lovită.

Centrul, aflat la mai puțin de 25 km de granița cu Polonia a adăugat că va face publice detalii mai târziu.  

IPSC este o bază militară mare ce include un centru de pregătire a soldaților, în special pentru misiunile de menținere a păcii. În săptămânile de dinaintea invaziei Rusiei din 24 februarie, armata ucraineană s-a antrenat acolo, dar, potrivit presei ucrainene, toți instructorii străini au părăsit unitatea de antrenament la jumătatea lunii februarie, lăsând în același timp tot echipamentul în urmă.

Faptul că baza militară este aproape de Polonia, țară-coridor pentru livrarea de armament Occidental către Ucraina ar putea reprezenta un motiv pentru atacul rusesc, după ce Moscova a spus sâmbătă că transporturile de arme sunt „ținte legitime”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.