„Caprele negre trăiesc în grupuri de până la 30 de exemplare, structura grupurilor fiind schimbată în funcție de anotimp. Au musculatura foarte dezvoltată și copitele adaptate pentru deplasările cu ușurință în zonele stâncoase, inaccesibile altor specii, unde-și procură hrana și se refugiază din fața prădătorilor”, au explicat reprezentanții Romsilva.
Parcul Natural Bucegieste unul din cele 22 de parcuri administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva. Fondat în 1973, odată cu promovarea și dezvoltarea turismului, ca măsură de prevenire a procesului de exploatare irațională a resurselor naturale și distrugere a diversității biologice, parcul are o suprafață de 32.663 de hectare.
El se întinde în partea sudică a județului Brașov – pe teritoriile administrative ale localităților Predeal, Râșnov, Bran și Moieciu, în cea nordică a județului Dâmbovița, pe teritoriul comunei Moroeni și în cea nord-vestică a județului Prahova, pe teritoriile administrative ale orașelor Azuga, Bușteni, Comarnic și Sinaia.
Pe lângă capra negră, din fauna Parcului natural Bucegi fac parte și ursul carpatin, lupul, cerbul, căprioara, râsul, pisica sălbatică, vulpea, diferite tipuri de lilieci, pârșul cu coada stufoasă, șoarecele săritor de pădure, cocoșul de munte, acvila de munte sau vulturul pleșuv sur.