​Cererea DNA de redeschidere a unui dosar împotriva lui Raed Arafat, respinsă de instanță/ Arafat: „O tentativă nejustificată și abuzivă care m-a vulnerabilizat în faţa opiniei publice”

Tribunalul București a respins definitiv o solicitare a DNA de redeschidere a unui dosar vizându-l pe secretarul de stat Raed Arafat privind achiziția unor ambulanțe. Arafat spune că a fost „ținta unui abuz”, iar această „tentativă nejustificată și abuzivă” a DNA de a-l urmări penal pentru abuz în serviciu l-a „vulnerabilizat în față opiniei publice”.

„Infirmă soluția de redeschidere a urmăririi penale în dosarul 367/P/2013 al Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție – DNA, soluție dispusă prin ordonanață în data de 01.11.2021, emisă de procurorul șef al Secției de combatere a corupției din DNA”, este minuta deciziei luate miercuri de către Tribunalul București.

Hotărârea în procesul intentat DNA de către Raed Arafat este definitivă. 

„O tentativă nejustificată și abuzivă care m-a vulnerabilizat în față opiniei publice”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a reacționat pe Facebook, unde a anunțat că, după mai multe înfățișări și amânări, DNA a pierdut „în tentativa sa, ilegală și bizară” de a redeschide un dosar vechi, clasat, pentru a-l urmări penal pentru abuz în serviciu.

„Urmează să ies cu explicații amănunțite despre acest dosar și despre această tentativă nejustificată și abuzivă care m-a vizat, m-a vulnerabilizat în fața opiniei publice și mi-a transformat ultimele 6 luni din viața mea într-un coșmar, știind foarte bine că nu sunt vinovat cu nimic, fiind ținta unui abuz”, a scris Raed Arafat pe Facebook.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.