Cum salvează Coliban sportul braşovean: Corona, în criză de angajaţi şi cu un jurist cercetat penal pentru fals în acte

CSM Corona are în plan să cumpere servicii juridice, după ce ultimul consilier juridic (angajat pe perioadă determinată, cât timp titularul postului este în concediu de îngrijire a copilului) a plecat, fiind descoperit că a falsificat trei semnături, în documente oficiale. 

Pentru a putea achiziționa serviciile juridice, Corona va trebui să obțină acordul Consiliului Local Brașov, iar un proiect de hotărâre în acest sens va fi dezbătut în ședința de plen de miercuri. Conform proiectului, perioada de achiziționare a acestor servicii va fi 1 mai 2022 – 31 august 2023. 

„În urma unei analize de piață am primit oferte de consultanță și asistență juridică în valoare de 4.500 lei/lună, comparativ cu drepturile salariale ale unui consilier juridic care sunt în valoare de 6.721,52 lei/lună”, au specificat reprezentanții Primăriei Brașov, în documentaţia care însoţeşte proiectul de hotărâre pus pe masa Consiliului Local.

Proiectul privind achiziţionarea serviciilor de consultanţă si asistenţă juridică în vederea asigurării funcţionării Clubului Sportiv Municipal Corona (…) va fi discutat în şedinţa ordinară a Consiliului Local, programată pe 27 aprilie.

„Plata acestor servicii se va face prin transferarea sumelor necesare din fondul de salarizare personal contractual, de unde se asigura salarizarea consilierului juridic, rezultând o economie de 2221,52 lei/lună, în plus având o competență mărită față de consilier”, se arată în proiectul de hotărâre. 

De precizat este faptul că, potrivit unor surse din club, juriştii angajaţi la Corona nu au avut niciodată salarii de aproape 7.000 lei/lună, aşa cum se arată în proiectul propus de primarul Coliban Consiliului Local, veniturile acestora fiind de puţin peste 3000 lei/lună net. 

De ce a plecat consilierul juridic

În documentația proiectului de hotărâre se arată că:

La data de 28 februarie 2022, postul a devenit temporar vacant prin încetarea contractului individual de muncă al consilierului juridic prin acordul părților, ca urmare a faptului că doamna consilier a recunoscut falsificarea a trei semnături (director, contabil-șef, sportiv) pe un Contract de Activitate Sportiv. Fapta a fost sesizată Secției 3 de Poliție Brașov în 1 martie”, au explicat reprezentanții Primăriei Brașov. 

„Pentru a ocupa postul rămas temporar vacant, conducerea clubului sportiv a organizat două proceduri de selecție (în 17 martie și în 30 martie) pentru semnarea angajarea unui consilier juridic pe perioadă determinată (până în luna august a anului 2023), însă la nici unul dintre concursuri nu s-a înscris nicio persoană. Pentru a acoperi postul, s-a încercat detașarea unui jurist de la o altă instituție subordonată Consiliului Local, însă nimeni nu avea consilieri juridici disponibili”. 

Angajaţii de la Corona au plecat rând pe rând, din cauza haosului din club

În campania electorală, Allen Coliban promitea o nouă faţă pentru sportul braşovean şi pentru clubul municipalităţii, Corona Braşov. O dată cu mandatul său, în schimb, la Corona s-a instalat uşor-uşor haosul. Sub diferitele conduceri instalate de Primărie – oficial sau doar cu „mandat oral” de management, au părăsit clubul încet-încet mai mulţi oameni cu experienţă, în special personal TESA.

Pe rând au plecat: trei oameni de la Contabilitate, două dintre posturi fiind încă neacoperite şi fără vreo intenţie de a fi scoase la concurs în următoarea perioadă, o persoană de la Achiziţii Publice, departamentul mergând o perioadă fără vreun specialist în domeniu – o problemă care s-a rezolvat după o perioadă de pauză. 

De asemenea, după ce luni bune Corona a funcţionat fără un specialist la Juridic, ca urmare a intrării în concediu de naştere a angajatei de pe acest post, clubul a reuşit să angajeze un jurist. Aceasta din urmă însă, aleasă cu mare „precize”, se află acum în situaţia de a da explicaţii Poliţiei pentru greşeala penală pe care a făcut-o. 

Clubul pare astfel că merge în derivă de mai bine de un an, fără o manageriere reală şi fără vreun  plan coerent. Angajaţii de la TESA au plecat rând pe rând, iar o perspectivă optimistă nu se arată la orizont deocamdată pentru clubul Municipalităţii. Care, apropo! a primit, din bani publici, în acest an un buget mult peste cele din anii anteriori, când era criticat chiar de USR şi de candidatul la Primărie, Allen Coliban, tocmai pentru sumele mari care i se alocau…  

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.