FOV 2022, mai scump decât cel din 2021. 800.000 lei, pentru un eveniment care exprimă viziunea primarului Allen Coliban pentru Brașov

Forumul Orașelor Verzi (FOV) se va organiza  la Brașov și anul acesta. Va fi mai scump decât prima ediție, din anul 2021, chiar dacă, anul acesta nu va mai fi nevoie de corturi sau sonorizare. Mai exact, anul acesta, pentru eveniment, Primăria Brașov a luat în calcul un buget de 800.000 lei.

Suma va fi supusă aprobării Consiliului Local Brașov în ședința de plen din 19 mai, iar din documentația publicată pe site-ul Primăriei Brașov nu rezultă pe ce se vor cheltui banii. De altfel, în loc să ofere aceste explicații, primarul Allen Coliban, în calitate de inițiator al proiectului, a scris în raportul de aprobare că „viziunea mea pentru Municipiul Brașov include transformarea acestuia în cel mai verde oraș din România, iar aceasta va conduce la asigurarea unor condiții de viață în care sănătatea și starea de bine a locuitorilor săi sunt de o calitate ridicată. Forumul Orașelor Verzi este cel mai important eveniment de mediu din România, câștigător al Galei Premiilor pentru un Mediu Curat”. 

Conform proiectului de hotărâre privind aprobarea Forumului Orașelor Verzi 2022, evenimentul se va desfășura  în perioada 5 – 11 septembrie 2022. 

„Forumul Orașelor Verzi are ca activități principale organizarea Conferinței internaționale de politici publice de mediu, în perioada 05-07 septembrie 2022, la Teatrul Sică Alexandrescu Braşov, activități inițiate de municipalitate pentru promovarea acțiunilor verzi, precum și activități pentru publicul larg: sportive, culturale, de educație și divertisment derulate alături de parteneri de implementare, societăți non-profit, instituții publice, societăți comerciale”, se arată în referatul de aprobare al primarului Brașovului. 

500.000 lei, pentru proiecte sub „umbrela” FOV

În document se mai precizează că în această perioadă, sub „umbrela” FOV, municipalitatea finanțează proiecte de mediu având
diferite arii tematice: mobilitate și transport alternativ, managementul deșeurilor, spații verzi și reconversie urbană, calitatea aerului și energie regenerabilă. Mai exact, pentru proiectele de mediu din anul 2022, de la bugetul local al municipiului Brașov este alocată suma totală de 500.000 lei, iar autoritățile locale nu au precizat dacă acești bani sunt incluși în cei 800.000 lei. 

Prima ediție, mai ieftină, chiar dacă a fost organizată în aer liber

Anul trecut, nota de plată pentru FOV a fost de 665.000 lei. Din cauza pandemiei de coronavitus, evenimentul s-a desfășurat în curte Colegiului Național „Andrei Șaguna”, iar cele maimari cheltuieli au for pentru „corturi, mochetă, mese, scaune, logistică” – 130.000 lei, dar și pentru „ecran, sonorizare, scenothenica, transmisiune live, camere, operatori” – 130.000 lei.  Anul acesta, în Teatrul Sică Alexandrescu nu va fi nevoie nici de corturi, nici de sonorizare, astfel că unele cheltuieli ar fi logic să dispară.  

Nota de plată pentru Forumul Orașelor Verzi: peste 660.000 de lei. Nicoleta Cârjan: „O sumă infimă, pentru vizibilitatea pe care o obținem prin organizarea acestui eveniment”

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.